Nika Križnar v Wisli tik pod stopničkami

Smučarski skoki 6. Nov 202213:30 0 komentarjev
Nika Križnar. Foto: Manfred Binder - GEPA via Guliverimage

Avstrijska smučarska skakalka Eva Pinkelnig (262,3 točke) je zmagovalka druge tekme v novi sezoni v poljski Wisli, ki prvič v zgodovini svetovnega pokala poteka na plastični podlagi. Najboljša Slovenka Nika Križnar (246,5) je tekmo končala tik pod zmagovalnim odrom na četrtem mestu. Prve stopničke v sezoni je zgrešila zgolj za 2,2 točke.

Preostalim slovenskim skakalkam se ni uspelo prebiti med najboljšo deseterico. Tik za njo, na 11. mestu, je nastop na Poljskem končala Ema Klinec (225,5 točke).

Zmagovalka prejšnji mesec končane poletne sezone Urša Bogataj (224,2) je v finalu prikazala izjemno lep skok in napredovala na 12. mesto tik za reprezentančno kolegico, Nika Prevc (173,6) pa je tekmo končala na 28. mestu. Brez finala je na 32. mestu ostala Katra Komar, že v kvalifikacijah pred tekmo pa je obstala Jerneja Repinc Zupančič.

Zdaj smučarske skakalke čaka nekoliko daljši premor; naslednje tekme jih čakajo v začetku decembra v norveškem Lillehammerju.

Zoran Zupančič
Zoran Zupančič

Zoran Zupančič: Zadovoljni smo lahko le s kvalifikacijami

“Zagotovo so dekleta sposobna več. Zadovoljni smo lahko le s kvalifikacijami. Nekaj se je očitno zgodilo v njihovih glavah. Bilo je nekaj težav s smučino, mogoče tudi z materiali. Pokazali smo, da smo blizu. Pri takšnih rezultatih smo v preteklosti že bili in bili z njimi zelo zadovoljni. Danes smo malce zaskrbljeni. To je opozorilo, da nas čaka veliko dela. Iz takšnih situacij smo se že pobrali. Verjamem, da se bomo še enkrat,” je nastope na Poljskem ocenil glavni trener slovenske ženske reprezentance Zoran Zupančič.

Bolj zadovoljna je bila Križnarjeva. “Zadovoljna sem. Malce je zmanjkalo za stopničke, a očitno so bile preostale boljše. Napredujem. Iz včerajšnjih skokov sem napredovala v pravo smer. Lahko sem zelo zadovoljna,” je povedala najboljša slovenska skakalka v Wisli.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!