Sijajni Peter Prevc še četrtič v sezoni na zmagovalnem odru

Smučarski skoki 12. Mar 202415:29 > 18:21 2 komentarja
Peter Prevc
Foto: Profimedia

Rjoju Kobajaši je zmagovalec tretje tekme norveške turneje. Japonec je na skakalnici v Trondheimu za vsega devet desetink točke ugnal slovenskega smučarskega skakalca Petra Prevca.

Tekma je bila izjemno izenačena, saj je Kobajašija in Petra Prevca že po prvi seriji ločilo le tri desetinke točke, sreča pa je bila na strani Japonca nato tudi v finalu, ko je z daljavo 99 metrov ubranil vodilni položaj po uvodnem skoku. Prevc, ki je bil po prvi seriji drugi, je imel v finalu kar nekaj smole z vetrom, saj je dobil kar 12,1 točke dodatka zaradi vetrovne izravnave. Kljub temu se je še četrtič v sezoni razveselil zmagovalnega odra na posamični tekmi, potem ko je bil dvakrat drugi že v Oberstdorfu in nato še v Lahtiju.

Prevcu in Kobajašiju je družbo na zmagovalnem odru delal še Avstrijec Jan Hörl, ki je bil po prvi seriji četrti, njegov rojak in vodilni skakalec v svetovnem pokalu Stefan Kraft pa se je tokrat moral zadovoljiti s petim mestom.

“Za mano je odličen dan v Trondheimu. Prvič oziroma edinkrat na mali skakalnici v karieri. Zadovoljen sem, da sem se tako hitro spoprijateljil z njo. Po trening skoku sem vedel, kaj moram storiti, da sem lahko nato pristajal pri dolgih daljavah;” je po tekmi dejal Peter Prevc.

Peter za zmago rabi le še nekaj sreče

Nekoliko slabše so se tokrat odrezali preostali Slovenci, ki v finalu niso uspeli izboljšati svojih uvrstitev. Kar devet mest je izgubil Anže Lanišek, ki je bil na koncu 19., Timi Zajc je zadržal 21. mesto, svoje uvrstitve po prvem nastopu pa ni uspel popraviti niti Lovro Kos, ki je bil 27. Brez drugega skoka je danes ostal Domen Prevc, ki je v prvi seriji skočil 93,5 metra, kar je na koncu zadostovalo za 35. dosežek.

“Super dan za Petra in odlično drugo mesto. Dobro se je znašel v težkih pogojih in je zasluženo na zmagovalnem odru. Ne manjka mu veliko za zmago, a svoje je naredil. Le še malo sreče rabi. Turneja zaenkrat poteka v redu. Morda malo slabše pri drugih fantih, a odločale so zelo majhne razlike. Jutri se že veselimo večje naprave,” je nastope svojih tekmovalcev ocenil glavni trener Slovenije Robert Hrgota.

Izidi slovenskih skakalcev:

Domen Prevc 93,5 m / 120,5
Lovro Kos 97,5 m, 97m / 245,5
Timi Zajc 97 m, 97,5 m / 251,9
Anže Lanišek 103 m, 97,5 m / 259,0
Peter Prevc 102,5 m, 97,5 m / 280,0

V skupnem seštevku turneje, na kateri se skakalci borijo tudi za 40.000 evrov denarne nagrade, po treh tekmah še naprej vodi Kraft, ki je zbral 1050,2 točki, drugi je Norvežan Johann Andre Forfang (1030,1), ki je bil danes deseti, tretji pa Kraftov rojak Hörl (1027,2). Najboljši Slovenec ostaja Peter Prevc (1015,3) na četrtem mestu, deveti je Zajc (970,2) deseti Lanišek (962), 15. .Kos (934,4), 22. pa Domen Prevc (830,7)

Skakalce v sredo čaka četrta tekma norveške turneje. Tudi ta se bo odvila v Trondheimu, a na večji napravi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje