Nika Križnar do zmage na premierni silvestrski tekmi

Smučarski skoki 31. Dec 202118:05 > 19:25 0 komentarjev
Foto: Jure Makovec

Nika Križnar je zmagovalka prve silvestrske tekme na Ljubnem ob Savinji. Odličen slovenski uspeh sta dopolnili Ema Klinec s tretjim mestom in Urša Bogataj s četrtim mestom. Vodilna po prvi seriji Marita Kramer je končala na drugem mestu.

Prvi slovenski nastop je pripadel Jerneji Brecl, ki se je pomerila s Kitajko Čingju Peng in jo tudi premagala. Brecl je doskočila pri 83,5 metra. Nato je sledil prvi slovenski dvoboj. Nika Prevc (86 m) je zanesljivo ugnala Katro Komar. Maja Vtič, ki je bila do današnje tekme edina Slovenka z zmago na Ljubnem, je morala priznati poraz avstrijski veteranki Danieli Iraschko Stolz.

Odličen skok je uspel Niki Križnar, ki je kot prva na tekmi preskočila 90-metrsko znamko. Po prvi seriji je zasedala drugo mesto. Naslednji slovenski dvoboj je dobila Špela Rogelj (83 m), ki je premagala Laro Logar.

Urša Bogataj, ki je bila najboljša v poskusni seriji, je pristala pri 84,5 metra. Tudi Ema Klinec je skočila prek 90 metrov, ki se je uvrstila tik za Križnarjevo.

Križnarjeva vrgla rokavico Kramerjevi

Enako kot v prvi seriji je tudi v drugi seriji prvi slovenski nastop pripadel Jerneji Brecl. V finalu je pristala pri 80 metrih. Špela Rogelj je na Ljubnem kazala odlične skoke. V drugi seriji ji je uspel veliko boljši skok (88 m). Nika Prevc je v finalu skočila 88,5 metra.

Urša Bogataj je v finalu preskočila 90-metrsko znamko. Tudi tokrat je nekaj točk izgubila zaradi nekoliko slabšega doskoka, vendar je kljub temu napredovala vse do četrtega mesta. Ema Klinec je tudi v finalu skočila odlično (91 m) in na koncu zaostala zgolj za Avstrijo Marito Kramer in Niko Križnar.

Nika Križnar je s 94,5 metra dosegla daljavo dneva in uspela nadoknaditi zaostanek za Kramerjevo po prvi seriji. Vodilna v svetovnem pokalu ni uspela ponoviti skoka iz prve serije, tako da se je morala zadovoljiti z drugim mestom.

“Iskreno povedano ne vem, kaj se je danes dogajalo. Glava je bila na čisto drugem koncu kot včeraj. Moram pa reči, da se je izšlo v pravem trenutku, naredila sem dva vrhunska skoka v pravem trenutku. To je bila pika na i za danes. Moram reči, da bom zelo lepo zaključila leto 2021 in upam, da bom tudi nadaljevala tako,” je po tekmi dejala današnja zmagovalka Križnarjeva.

Nova tekma na novoletni dan

To je bila tretja posamična zmaga 21-letne Križnarjeve, s čimer je prekinila niz štirih zaporednih zmag Kramerjeve v svetovnem pokalu. Tako za Klinčevo kot Križnarjevo so bile to sicer 14. posamične stopničke v karieri.

V soboto bodo že ob 10.45 na vrsti kvalifikacije za drugo tekmo silvestrske turneje. Ta se bo začela ob 16. uri. Skupna zmagovalka bo postala lastnica prve zlate sove, poleg tega pa bo prejela 10.000 švicarskih frankov.

Silvestrska turneja na Ljubnem:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!