Peter Prevc v deseterici, kazalo je še bolje

Smučarski skoki 17. Feb 20248:03 > 8:51 0 komentarjev
Peter Prevc
Foto: Profimedia

V japonskem Saporu slavi Avstrijec Stefan Kraft, ki je zgolj za štiri desetinke točke ugnal domačina Rjojuja Kobajašija. Najboljši Slovenec na sobotni tekmi je bil Peter Prevc na devetem mestu.

Peter Prevc je bil po prvi seriji na šestem mestu po skoku, dolgem 129,5 metra. V drugi je nekoliko izgubil (122,5 m) in končal kot deveti. “Super rezultat, po prvi seriji je kazalo še bolje. A manjše napake so me oddaljile od boja za stopničke,” je povedal po tekmi.

V finalu sta nastopila tudi Domen Prevc in Lovro Kos. Mlajši od bratov Prevc se je uvrstil na 19. mesto, Kos pa je končal na 23.

Prvi od slovenskih skakalcev je nastopil Žag Mogel s številko 13, skok pa mu ni uspel. Povsem ga je polomil, pristal je zgolj pri 89 metrih in končal na zadnjem 50. mestu. Brez nastopa v drugi seriji je ostal tudi Timi Zajc, ki je tekmo končal na 31. mestu, 1,2 točke za tridesetim.

“Pod pričakovanji, z izjemo Petra Prevca,” je bil kratek trener Robert Hrgota.

Po dolgem času se je na tekmo uvrstil tudi legendarni Noriaki Kasai, ki je bil del japonskega nacionalnega paketa. Skočil je 117 metrov in se uvrstil v finale, na koncu pa osvojil 30. mesto in eno točko za seštevek svetovnega pokala.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!