Slovenski skakalci na uvodu poletne sezone brez presežkov

Smučarski skoki 23. Jul 202217:56 0 komentarjev
Domen Prevc. Foto: REUTERS/Borut Zivulovic via Guliverimage

Slovenski smučarji skakalci na uvodni tekmi poletne velike nagrade v Wisli niso ponovili uspeha ženske reprezentance. Še najboljši je bil Domen Prevc, ki je zasedel 15. mesto, Tilen Bartol je bil 17., Patrik Vitez pa se je kot zadnji slovenski finalist uvrstil na 19. mesto.

Bor Pavlovčič je na 31. mestu za las ostal brez finala, med najboljših 30 se nista uvrstila niti Jan Bombek s 40. in Jernej Presečnik s 46. dosežkom prve serije.

Z odličnim drugim skokom, dolgim 134,5 metra, je zmagal domačin David Kubacki, po prvi seriji osmi, drugi je bil njegov rojak Kamil Stoch, zaostal je 7,1 točke, tretji pa Nemec Karl Geiger. Poljsko zmagoslavje je s četrtim mestom dopolnil Jakub Wolny, s skokom 129,5 metra, kar je bila druga daljava dneva, vodilni po prvi seriji.

Prevc je bil po prvi seriji s skokom 122,5 metra po prvi seriji 12., najdaljši slovenski skok pa je bil 124,5 metra, z njim je Bartol v drugi seriji s 26. napredoval na 17. mesto. Bartol je bil samo v drugi seriji osmi, Vitez, 25. po prvi seriji, pa je bil s pol metra krajšim skokom od Bartolovega v tej seriji 12.

V nedeljo bo v Wisli še ena tekma.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!