Lanišek spet na zmagovalnem odru, a kazalo je še mnogo bolje

Smučarski skoki 22. Jan 202218:27 > 19:03
Anže Lanišek. Foto: AP Photo/Matthias Schrader via Guliver

Karl Geiger (132 in 141 m, 288,3 točke) se je razveselil zmage na šestnajsti tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih v Tittisee-Neustadtu. Nemec je na domači preizkušnji ugnal po prvi seriji vodilnega Slovenca Anžeta Laniška (134,5 in 134,5 m, 283,1), tretji pa je bil še en Nemec - Marcus Eisenbichler (132,5 in 132 m, 273,9).

Slovenski smučarski skakalci so zadržali izvrstno formo, ki jih je krasila že minuli konec tedna v Zakopanah. V Tittisee-Neustadtu si je točke priskakalo vseh šest slovenskih orlov, od tega so kar trije končali v najboljši deseterici.

Tako kot na Poljskem je bil tudi tokrat najvišje Anže Lanišek, ki je po prvi seriji celo vodil, v drugi pa moral premoč priznati le Geigerju. Za najboljšega Slovenca v skupni razvrstitvi svetovnega pokala so to že četrte stopničke v letošnji zimi, skupno pa jubilejne desete.

“Dobri skoki za mene. Še ene stopničke. Malce je zmanjkalo za zmago, a ni kaj, še vedno sem vesel drugega mesta” je povedal Domžalčan.

Morda zmanjkalo tudi nekaj sreče

Kljub zelo spodbudni predstavi pred prihajajočimi olimpijskimi igrami, pa je skakalcem glavnega trenerja Roberta Hrgote  kazalo še bistveno bolje. Po prvi seriji je bilo med najboljših deset kar pet Slovencev, ki pa so, z izjemo Ceneta Prevca (130,5 in 127 m, 258,1), ki je pridobil eno mesto in bil šesti, v finalu pokvarili svojo uvrstitev. Lovro Kos (137,5 in 132,5, 267,5) je s tretjega nazadoval na sedmo mesto, Peter Prevc (130,5 in 127 m, 258,1) z osmega na 12., Timi Zajc (134 in 132 m, 268,7) pa s sedmega na 18. mesto.

Točk se je tokrat razveselil tudi Žiga Jelar (126 in 133 m, 253,4), ki se je uvrstil na rob petnajsterice.

“Za nami je odličen dan. Po prvi seriji je kazalo odlično. Morda manjše napake v finalu, malce je morda zmanjkalo tudi sreče. Sem pa zelo zadovoljen z nivojem skakanja, ki smo ga prikazali danes. Vseh šest fantov je bilo danes res močnih. Zelo se veselim jutrišnje tekme, da še enkrat ponovimo te dobre skoke,” zadovoljstva ni skrival Hrgota.

Kobajaši izgubil rumeno majico

Svojega dne ni imel Rjoju Kobajaši. Japonec se je moral zadovoljiti s petim mestom, kar ga je stalo rumene majice vodilnega. Ta je odšla v roke današnjega zmagovalca Geigerja, ki ima sedaj pred 25-letnikom enajst točk prednosti.

Velja dodati, da na tekmi ni bilo zmagovalca zadnjih dveh posamičnih tekem Norvežana Mariusa Lindvika, ki je preventivno v samoizolaciji zaradi bližnjega stika s člani norveške reprezentance, kjer je prišlo do okužb s koronavirusom.

V nedeljo bo v Titisee Neustadtu še ena posamična tekma.

Rezultati v živo: