Urša Bogataj ubranila poletni naslov

Smučarski skoki 17. Sep 202213:27 0 komentarjev
Urša Bogataj, Foto: Aleš Fevžer

Na predzadnji posamični tekmi poletne velike nagrade za smučarske skakalke je v težkih razmerah v Rašnovu Urša Bogataj zasedla drugo mesto, kar pomeni, da je že ubranila lansko skupno zmago poletja. Zmagala je Avstrijka Eva Pinkelnig, prve stopničke v karieri na poletni VN pa je osvojila Nika Prevc. Nika Križnar zaradi poškodbe ni nastopila.

“Z današnjimi skoki nisem ravno najbolj zadovoljna. Letos imam sicer kar veliko nihanj in potem je kakšen dan zelo v redu, kakšen dan pa je tudi slabši in zato sem danes malo slabše volje. Ampak vseeno se mi zdi, da moram uživati tudi v tem, kar je bilo,” je po nastopu dejala olimpijska prvakinja z letošnjih iger v Pekingu.

Tekmo spremenljivih razmer je zanesljivo dobila Eva Pinkelnig z 233,5 točke pred na koncu drugouvrščeno Uršo Bogataj, ki je zbrala 217 točk. S tem je Slovenka že ubranila lansko skupno zmago v seštevku poletne velike nagrade. Uspeh kariere na članski ravni je vpisala Nika Prevc z 209,3 točke na tretjem mestu.

“Prvih stopničk sem zelo vesela. Po prvem skoku mi zaradi napake sicer ni kazalo na tako dober rezultat, a se mi je uspelo za drugo serijo zbrati, da sem prikazala enega svojih pravih skokov,” je dejala Nika Prevc.

Izkušena Maja Vtič je s 199 točkami končala na sedmem mestu, Katra Komar (175) je bila 14., točke pa je s 25. mestom osvojila tudi Jerneja Repinc Zupančič (146,9).

V nedeljo bosta Urša Bogataj in Nika Prevc nastopili še na tekmi mešanih ekip.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!