Dvojne stopničke za Slovenke, zmagala Sara Takanaši

Smučarski skoki 2. Mar 202220:31 > 22:50 0 komentarjev
Foto: GEPA pictures Manfred Binder

Norveška turnerja Raw Air se je začela tudi za smučarke skakalke. Na prvi tekmi sta se kar dve Slovenki ponovno zavihteli na oder za zmagovalke. Nika Križnar je preizkušnjo končala na drugem mestu, Urša Bogataj pa na tretjem. Zmagala je Japonka Sara Takanaši, kar je že njena 62. zmaga v svetovnem pokalu.

V prvi seriji je Urša Bogataj pristala pri 135 metrih in je imela dobre štiri točke prednosti pred drugouvrščeno Japonko Saro Takanaši. Na tretjem mestu je bila Nika Križnar, ki pa je imela težave in ob doskoku podrsala. Za vodilno Bogatajevo je imela že več kot 13 točk zaostanka.

V finalu je najprej odličen skok uspel Križnarjevi, ki je prevzela vodstvo, toda še bolje je skočila Takanašijeva, ki je vrgla rokavico vodilni Bogatajevi. Olimpijska prvakinja se je morala na koncu zadovoljiti s tretjim mestom.

“Prva serija je bila dobra, druga morda malce slabša, a še vedno sem s tem, kar je bilo danes, zelo zadovoljna,” je po tekmi dejala tretjeuvrščena z današnje tekme.

Nika Križnar tako vodi po prvem dnevu turneje Raw Air, na drugem mestu je današnja zmagovalka Sara Takanaši, na tretjem pa Urša Bogataj.

“Z današnjo predstavo sem deloma zadovoljna. Malo sem razočarana s pristankom v prvi seriji, tehnično pa sta bila oba skoka zelo dobra. Jutri še izpilim svoj doskok in upajmo na najboljše,” je dejala Križnarjeva.

V finalni seriji sta si Katra Komar in Maja Vtič izmenjali 26. in 28. mesto, ki sta ga zasedali po prvi seriji.

Nova preizkušnja bo na sporedu že v četrtek.

Šteje vsak skok

Pred dekleti sta tako dve tekmi na olimpijski napravi Lysgaardsbakken. V petek bo na sporedu mešana ekipna tekma. V skupni seštevek turneje štejejo vsi skoki na tekmah in kvalifikacijah. Najbolje je turnejo začela Nika Križnar, ki je dobila kvalifikacije pred sredino posamično preizkušnjo.

Križnarjeva je kvalifikacije dobila pred vodilno v svetovnem pokalu Marito Kramer. Tretja je bila domačinka Silje Opseth. Od ostalih Slovenk je bila Urša Bogataj peta, Jerneja Brecl osma, Maja Vtič enajsta, Katra Komar pa je končala na 26. mestu. Lani je sicer Raw Air turneja odpadla, pretekli dve pa je dobila Norvežanka Maren Ludby.

Sezona se bo za tekmovalke končala predčasno. Mednarodna smučarska zveza namreč ni našla nadomestnih prizorišč za odpovedane tekme svetovnega pokala smučarskih skakalk, ki so bile med 18. in 27. marcem načrtovane v Nižnjem Tagilu in Čajkovskem v Rusiji. Zadnji tekmi v sezoni 2021/22 bosta v tako Oberhofu v Nemčiji 12. in 13. marca.

Rezultati

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!