Velika tekmica Slovenk napovedala vrnitev

Smučarski skoki 16. Maj 202212:44 > 16:05
Maren Lundby (Foto: Frank Hoermann / Ap / Guliverimage)

Potem ko je lani šokirala z napovedjo, da prekinja kariero, je norveška šampionka Maren Lundby napovedala vrnitev na smučarske skakalnice.

Sedemindvajsetletnica, ki je leta 2018 zanesljivo dobila olimpijsko preizkušnjo v Pjongčangu, je lani presenetila z novico, da zaradi težav s težo začasno prekinja svojo športno kariero. “V smučarskih skokih so nekatere zahteve ekstremne. Ena izmed teh je tudi teža,” je tedaj v pogovoru za NRK v solzah dejala Maren Lundby.

Letošnjo sezono, ki jo je močno zaznamovalo tekmovanje pod petimi krogi v Pekingu, je tako prebila predvsem ob vznožju skakalnic, saj je opravljala vlogo televizijske komentatorke.

A težave je Norvežanka sedaj uspešno prebrodila in se pred pričetkom priprav vrnila v reprezentanco ter napovedala veliko vrnitev. “Super bo, dolgo sem čakala na vrnitev. Mogoče sem še bolj motivirana kot kdaj koli prej,” je za norveški časnik Dagebladet razkrila smučarska skakalka.

Čaka me še nekaj dela, vendar sta zdravje in fizična kondicija boljša,” je dodala trikratna dobitnica velikega kristalnega globusa. Obenem je priznala, da še ni stoodstotno prepričana, ali ji bo skok v svetovni vrh uspel, vseeno pa opaža, da “gredo stvari v pravo smer, vrača pa se tudi samozavest“.