Vodilna Avstrijka po pozitivnem testu v bitki s časom

Smučarski skoki 30. Jan 202212:00 1 komentar
Foto: Guliverimage

Vodilna tekmovalka svetovnega pokala v smučarskih skokih Avstrijka Marita Kramer je po sobotni tekmi v Willingenu oddala pozitiven test na koronavirus. Včerajšnja zmagovalka tekme v Willingenu se je znašla v tekmi s časom za nastop na olimpijskih igrah.

Pozitiven izid test je bil zadnji pred predvidenim odhodom v Peking. Zaradi karantene na današnji tekmi v Willingenu, ki bi se morala začeti ob 10. uri, organizatorji pa jo zaradi vetra prestavljajo, ne bo nastopila nobena od avstrijskih skakalk.

Čeprav bodo tekme ženskih skokov na sporedu že zelo zgodaj (v soboto, 5. februarja bo posamična tekma, dva dni kasneje še mešana ekipna), pa po poročanju avstrijskih medijev Kramerjeva še vedno upa na nastop na Kitajskem. Vodilni možje Avstrijske smučarske zveze urejajo potrebno za kasnejši odhod v Azijo, celoten odhod avstrijske reprezentance se bo tako zamaknil vsaj za en dan.

Kot še pišejo pri krovni smučarski organizaciji v Avstriji, je Kramerjeva trenutno v samoizolaciji in se ločeno pelje domov, kjer jo znova čaka PCR test. Nima pa zaenkrat nobenih simptomov bolezni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje