Začetek skakalne sezone brez slovenskih stopničk

Smučarski skoki 5. Nov 202213:30 > 13:40 0 komentarjev
Ema Klinec. Foto: Guliverimage

Začela se je nova sezone smučark skakalk. Slovenke na uvodu v Visli niso posegle po najvišjih mestih. Najboljša je bila Nika Križnar na sedmem mestu.

Med deseterico se je poleg Nike Križnar, ki je zasedla končno sedmo mesto, uvrstila še Ema Klinec, najboljša Slovenka po prvi seriji. Končala je kot osma.

Ostale Slovenke so bile daleč od najboljših. Urša Bogataj se je uvrstila na 18. mesto, Nika Prevc na 25. Nastopili sta tudi Katra Komar in Jerneja Repinc Zupančič, ki pa nista osvojili točk.

Nika Križnar, najboljša skakalka lanske sezone, je po prvem preizkusu nove povedala: “Moram biti vesela. To je šele začetek sezone. Skoki še niso pravi, se še lovim. S prvim sem manj zadovoljna, saj nisem nadaljevala dobre forme iz včerajšnjih kvalifikacij. Sedmo mesto pa vseeno ni slab rezultat.”

Ema Klinec je dodala: “Skoka sta bila slabša. Povprečen rezultat. Rezerve je bilo veliko. Vem, da znam skočiti veliko bolje.”

“Moramo ostati mirni. Po vseh treningih in kvalifikacijah smo pričakovali veliko več. A razloga za preplah ni. Vem, da punce znajo skočiti bolje. Nekaj težav je bilo zaradi dežja, ob tem pa še zaradi pritiska prve tekme sezone,” pa je skoke svojih varovank pokomentiral trener Zoran Zupančič.

Zmago na uvodu v Visli je sicer osvojila Norvežanka Silje Opseth, ki je vodila že po prvi seriji. Družbo na odru za zmagovalke sta ji delali dve Avstrijki: Marita Kramer in Eva Pinkelnig. Zaostali sta več kot 7 točk.

Med deseterico so se uvrstile še Frida Westman, Anna Odine Ström, Sara Takanaši, Nika Križnar, Ema Klinec, Jenny Rautionaho in Thea Minyan Björseth.

Fante tekma čaka ob 16. uri, dekleta pa se bodo jutri še enkrat pomerile na veliki skakalnici v Visli.

Slovenke na sobotni tekmi v Wisli:

6. Jerneja Repinc Zupančič: 91 m
10. Katra Komar: 99 m
24. Nika Prevc: 104 m; 113,5 m
34. Ema Klinec: 119 m; 124 m
38. Urša Bogataj: 112,5 m, 114,5 m
39. Nika Križnar: 118 m; 121 m

Rezultati:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!