Za naslov svetovnega prvaka znova v Planici

Smučarski skoki 4. Jun 202420:57 0 komentarjev
Planica 2024
Foto: Aleš Fevžer

Dolina pod Poncami bo znova gostila svetovno prvenstvo v poletih. Kandidaturo za izvedbo prvenstva leta je Smučarska zveza oddala že lani spomladi, danes pa so na Islandiji znana še uradno potrdili, da bo Planica leta 2028 gostila najboljše letalce na smučeh.

Planica v boju za organizacijo svetovnega prvenstva v smučarskih poletih za leto 2028 ni imela protikandidata, zato je bila današnja odločitev na razglasitvi Mednarodne smučarske in deskarske zveze (Fis) v Reykjaviku na Islandiji zgolj formalnost.

Planica je v zgodovino vpisana kot prva, ki je gostila svetovno prvenstvo v poletih, in sicer leta 1972, zadnjega, sedmega pa leta 2020, ko je izvedbo prvenstva zamaknila pandemija novega koronavirusa. Takrat je bilo možno prvič najboljše letalce na svetu pod Poncami spremljati pod žarometi.

Kandidatura za svetovno prvenstvo v poletih v Planici je bila oddana tudi z željo, da bi dolina pod Poncami čez štiri leta prvič gostila boje skakalk za medalje na tekmi svetovnega prvenstva v poletih, je zapisala Smučarska zveza Slovenije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!