Znana še zadnja potnica na silvestrsko turnejo

Smučarski skoki 24. Dec 202215:57 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Glavni trener ženske skakalne reprezentance Zoran Zupančič je danes določil šest skakalk, ki bodo nastopila na uvodnih preizkušnjah druge silvestrske turneje. Že prej je bilo znano, da bodo nastopile Nika Križnar, Urša Bogataj, Ema Klinec, Nika Prevc in Katra Komar, kot zadnja pa se je v ekipo uvrstila Maja Vtič.

V torek se silvestrska turneja začne s kvalifikacijami v Beljaku, kjer bosta tekmi na sporedu v sredo in četrtek. Beljak bo prvič gostil ženski svetovni pokal, nazadnje so se točke najvišjega nivoja na Koroškem delile pred petnajstimi leti v moški konkurenci. Zoran Zupančič, glavni trener slovenske reprezentance, je po treningu v Planici določil šesterico skakalk, ki bo začela turnejo v Avstriji. Že prej je bilo znano, da imajo mesto zagovotovljeno Nika Križnar, Urša Bogataj, Ema Klinec in Nika Prevc, na državnem prvenstvu je mesto v ekipi potrdila tudi Katra Komar, kot zadnja pa se je v ekipo uvrstila v minulem tednu obolela Maja Vtič.

Po tekmah v Beljaku se bo karavana v petek preselila na Ljubno ob Savinji, kjer bo nastopilo dvanajst slovenskih skakalk, največ kar jih lahko, saj bo naša reprezentanca izkoristila pravico do nacionalnega paketa. Ob omenjeni šesterici bodo na Ljubnem skakale še Taja Bodlaj, Nejka Repinc Zupančič, Nika Vetrih, Nika Krašovic, Tinkara Komar in Ajda Košnjek.

Silvestrska turneja je ženska različica novoletne turneje štirih skakalnic, ki bo letos na sporedu 71. in ki se bo začela 29. decembra v Oberstdorfu. Medtem ko se fantje potegujejo za zlatega orla, je nagrada za skupno zmagovalko zlata sova. Na prvi izvedbi jo je osvojila Avstrijka Marita Kramer.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!