Zupančič verjame, da bodo uspehu Nike sledile tudi ostale Slovenke (VIDEO)

Smučarski skoki 30. Dec 202321:07 0 komentarjev

Slovenske smučarske skakalke stopnjujejo svojo formo. To še posebej velja za Niko Prevc, ki se je v Garmisch-Partenkirchnu razveselila svoje druge zmage v svetovnem pokalu. Uspeha se je razveselil tudi glavni trener Slovenk Zoran Zupančič, ki pa v ekipi še vidi rezerve.

Začetek premierne turneje dveh večerov se za Slovenijo ne bi mogel začeti bolje. Nika Prevc je v Garmisch-Partenkirchnu še drugič v dveh tednih pokorila konkurenco in po Engelbergu znova stopila na najvišjo stopničko. Uspeh je razveselil glavnega trenerja Slovenk Zorana Zupančiča, ki pa se nadeja, da bodo zgledu 18-letnice kmalu sledile tudi njene reprezentančne kolegice.

Danes se nobeni ni uspelo uvrstiti med deseterico, saj je bila z 11. dosežkom najvišje Ema Klinec, Nika Križnar je osvojila 14. mesto, do točk pa se je kot 25. prebila še Ajda Košnjek. Za vsega dve točki je finalno serijo zgrešila Taja Bodlaj, ki je tekmo končala na 31. mestu (88,8), medtem ko je z 52. dosežkom med 54 tekmovalkami že v kvalifikacijah izpadla Katra Komar.

“Prva tekma turneje dveh večerov je za nami in nova zmaga Nike Prevc, za kar ji čestitam. Smo veseli, čeprav ekipno nismo nastopili perfektno, saj smo imeli kar velike težave s smučino. Nekaj je bilo prisotne tudi napetosti zaradi velikih pričakovanj. A skoki so se skozi tekmo stopnjevali. V Oberstdorf gremo z dobro popotnico, le mirni moramo ostati in delati naprej tako kot doslej. Verjamem, da se bodo nato tudi druge punce priključile Niki,” je nastope svojih tekmovalk ocenil Zoran Zupančič.

Nekoliko manj zgovorna je bila današnja junakinja Nika Prevc, ki je povedala: “Sem vesela in zadovoljna, da mi je na tekmi uspelo pokazati dobre skoke s treningov, upam, da to ponovim še na naslednji postaji.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!