Anamarija Lampič zaostala le za izjemno Švedinjo

Smučarski teki 11. Mar 202213:20 > 16:54 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Anamarija Lampič je ponovno stopila na stopničke. Tokrat je v Falunu končala na drugem mestu. Zaostala je le za Švedinjo Jonno Sundling.

Jonna Sundling je bila danes razred zase. V domačem Falunu je vse preizkušnje dobila z ogromno prednostjo. Edina, ki je lahko vsaj delno sledila, je bila Anamarija Lampič, ki je tekla odlično in končala na končnem drugem mestu.

Anamarija Lampič je na kvalifikacijah končala na šestem mestu, nato pa se zanesljivo uvrstila v polfinale, kasneje še v finale. V četrtfinalni skupini je bila najboljša, v polfinalni je zaostala le za Jonno Sundling. V finalu so poleg Slovenke in Švedinje nastopile še Norvežanka Maiken Caspersen Falla, Američanka Julia Kern, Švicarka Nadine Faehndrich in Švedinja Maja Dahlqvist.

V finalu je znova potegnila Jonna Sundling, sledila ji je le Anamarija Lampič. Ostale tekačice so zaostale precej veliko. 26-letna slovenska tekačica je svojo nalogo opravila že pred ciljno ravnino, ki jo je lahko vzela bolj z rezervo in brez težav prismučala do drugega mesta. Tretje je zasedla Maja Dahlqvist, ki je osvojila mali sprinterski globus in s tem nasledila Anamarijo Lampič, sprintersko kraljico lanske sezone.

“Z današnjim dnem sem res zadovoljna, končno sem bila druga, glede na to, da sem bila v tej zimi vseskozi tretja. Ogromno mi pomeni drugo mesto. Imeli smo super smuči, super oprijem. Res smo super ekipa! Zadovoljna sem tudi s skupnim drugim mestom. Že tretje leto zapored sem v med najboljšo trojico. Sem dokaz, da se da, a je težko konkurirati najboljšim. To je bonus, da smo še bolj veseli, ko osvojimo stopničke,” je povedala Anamarija Lampič.

V moškem finalu je znova navdušil Francoz Richard Jouve, šele deseti na kvalifikacijah. Francoz je osvojil še drugi sprint zapored potem, ko je pred dvema tednoma šele prvič v karieri zmagal. S tem je osvojil mali sprinterski globus, prehitel je Klaeba, ki v Falunu ni nastopal. Drugo mesto je osvojil Finec Joni Maki, tretje še en Francoz Lucas Chanavat. 

Izidi, ženske:
1. Jonna Sundling (Šve) 3:21,05
2. Anamarija Lampič (Slo) +8,41
3. Maja Dahlqvist (Šve) 9,54
4. Julia Kern (ZDA) 10,53
5. Nadine Fähndrich (Švi) 10,61
6. Maiken Caspersen Falla (Nor) 17,72

– svetovni pokal, skupno (22):
1. Natalija Neprjajeva (Rus) 973
2. Jessie Diggins (ZDA) 733
3. Ebba Andersson (Šve) 732
4. Krista Parmakoski (Fin) 713
5. Anamarija Lampič (Slo) 668
6. Heidi Weng (Nor) 669

42. Eva Urevc (Slo) 114

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!