Miha Šimenc do svoje najboljše uvrstitve na razdalji

Smučarski teki 11. Feb 202422:10 0 komentarjev
Miha Šimenc
Foto: Profimedia

Dvajsetkilometrski preizkušnji v klasični tehniki s skupinskim startom v kanadskem Canmoru sta dobila Švedinja Frida Karlsson in Norvežan Paal Golberg. Slovenska predstavnika sta bila solidna; Anja Mandeljc je zasedla 30. mesto, Miha Šimenc pa je bil 25., kar je njegov najboljši dosežek na razdalji.

Obe preizkušnji sta bili odločeni šele v ciljnem šprintu. Frida Karlsson je ugnala Finko Kertt Niskanen in Norvežanko Heidi Weng, Paal Golberg pa je bil hitrejši od rojakov Johannesa Hoesflota Klaeba in Mattisa Stenshagna.

V skupnem seštevku seštevku svetovnega pokala sta v vodstvu Američanka Jessie Diggins, ki je danes zasedla 10. mesto, ter Oestberg Harald Amundsen, ki je bil četrti.

Anja Mandeljc, ki je zabeležila drugo najboljšo uvrstitev v sezoni, ostaja med prvih 70 v svetovnem pokalu, Miha Šimenc pa se je povzpel med prvih 80.

“Res, res sem vesel tega rezultata. Taktika je bila takšna kot vedno – biti zraven čim dlje. Danes mi je to uspelo do polovice tekme, na vsaki pa se mi zdi, da mi to uspe en krog dlje. Pokazal sem, da sem v formi in upam, da se mi odpre tudi v sprintu,” je dejal Šimenc.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!