Slovenci v Gomsu obstali v kvalifikacijah

Smučarski teki 27. Jan 202414:56 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Norvežan Johannes Hoesflot Klaebo in Švedinja Linn Svahn sta zmagovalca sprinterske tekme v prostem slogu za svetovni pokal smučarjev tekačev v švicarskem Gomsu. Slovenski tekmovalci se niso prebili v izločilne boje, najboljša je bila Anja Mandeljc na 45. mestu.

V kvalifikacijah sta bila najhitrejša Francoz Lucas Chanavat in Švedinja Jonna Sundling. A v finalu nista bila najhitrejša, Sundling se je morala zadovoljiti s tretjim mestom, Chanavat je bil v finalu drugi.

V moški konkurenci je za Klaebom in Francozom na najnižji stopnički končal rojak zmagovalca Haavard Solaas Taugboel. Vodilni v seštevku sezone, še en Norvežan Harald Oestberg Amundsen, tokrat ni bil pri vrhu, prišel je do četrtfinala, a je vseeno zadržal velik naskok pred tekmeci, zdaj je pri 1512 točkah.

Pri ženskah je bila preizkušnja v Gomsu skorajda povsem v znamenju Švedinj, kar pet se jih je pomerilo v finalu, le domačinka Nadine Fähndrich je zastopala preostanek sveta. A je tudi ona izkusila švedsko moč, saj je bila na koncu šesta, mesto na stopničkah pa si je poleg najhitrejše v finalu Svahn in tretje Sundling priborila še Maja Dahlqvist.

Tudi v ženski konkurenci v seštevku sezone še vedno prepričljivo (1641 točk) vodi Američanka Jessie Diggins, danes je končala na 11. mestu. Od slovenskih tekačic je najvišje Mandeljc na 81. mestu (47).

Vsi štirje slovenski predstavniki so danes nastope sklenili že v kvalifikacijah. Mandeljc je v ženski konkurenci zasedla 45. mesto, pri moških pa je bil najvišje Vili Črv na 53. mestu, Anže Gros je bil 59., Miha Šimenc pa 60.

V nedeljo bosta v Gomsu še posamični preizkušnji na 20 km s skupinskim startom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!