Lampičeva tokrat v finalu, a brez presežka

Smučarski teki 3. Dec 202113:59 > 14:07 0 komentarjev
Foto: Marius Simensen - Bildbyran Cop via Guliver

Slovenska tekačica na smučeh Anamarija Lampič je sprintersko tekmo v Lillehamerju končala na šestem mestu. Zmagala je Švedinja Maja Dahlqvist, na stopničke pa sta stopili še Američanka Jessie Diggins in Norvežanka Tiril Udnes Weng. Branilka malega globusa v sprinterskem seštevku v lanski sezoni se je v veliki finale uvrstila kljub temu, da se je v polfinalu zapletla s Švedinjo Johanno Hagström in precej zaostala.

Lampičeva je v drugem sprintu sezone (na prvem v Ruki je v klasični tehniki tekmovanje končala na sedmem mestu) osvojila šesto mesto. V zaključku se je sicer borila za višjo uvrstitev, a se je poznalo manjko energije iz polfinala, ko se je po zapletu s Švedinjo Johanno Hagström in zlomljeni palici morala pošteno potruditi za uvrstitev v finale.

Na stopničkah so danes končale zmagovalka Švedinja Maja Dahlqvist, druga je bila Američanka in branilka velikega globusa Jessie Diggins, tretja pa Norvežanka Tiril Udnes Weng.

Lampičeva je predtem v polfinalu v svoji skupini zasedla četrto mesto, v četrtfinalu pa je bila druga v svoji skupini. V kvalifikacijah je bila 14. – za zmagovalko Dahlqvistovo je zaostala dobrih sedem sekund.

26-letnica iz Valburge je bila edina slovenska predstavnica v popoldanskih obračunih. Med dekleti je bila edina od Slovenk sploh na startu, med moškimi pa sta Miha Šimenc in Janez Lampič obstala v kvalifikacijah. Prvi je za zmagovalcem Norvežanom Johannesom Klaebom na 50. mestu zaostal 10,12 sekunde, še slabše pa je odtekel Lampič (58. mesto med 62 tekmovalci, zaostanek 15,24 sekunde). Klaebo je sicer zmagal v moški konkurenci, na odru za zmagovalce pa sta mu družbo delala rojak Thomas Larssen in Francoz Richard Jouve. 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!