Švedinja slavi zmago, Neji Dvornik proga v Soldeuu zelo leži

Alpsko smučanje 11. Feb 202413:20 > 14:28 0 komentarjev
Neja Dvornik
Neja Dvornik. Foto: Profimedia

V Soldeuu je bila nedelja rezervirana za slalom. Najboljša Slovenka je bila ponovno Neja Dvornik, ki se je uvrstila na 12. mesto. Zmage se veseli Švedinja Anna Swenn-Larsson.

Neja Dvornik je po prvi vožnji zasedala 12. mesto, tudi v drugi pa je odlično nastopila in zadržala svoj položaj za novo lepo bero točk. Dobro vožnjo v Soldeuu je sicer pokazala že na včerajšnjem veleslalomu, ko je zasedla 17. mesto. Njena najboljša uvrstitev v karieri ostaja deseto mesto iz januarskega slaloma v Jasni.

Zmago je slavila Švedinja Anna Swenn-Larsson, ki je vodila že po prvi vožnji, na koncu pa za 35 stotink sekunde ugnala Hrvatico Zrinko Ljutić. Za Švedinjo je to druga zmaga v karieri, dvajsetletna Hrvatica pa se je tretjič v karieri povzpela na zmagovalni oder. Tretje mesto je zasedla Američanka Paula Moltzan.

Dolgo časa je sicer kazalo na senzacijo. Francozinja Chiara Pohneaux, ki je bila po prvi vožnji trideseta, je pridobivala mesto za mestom, v finalu pa na koncu napredovala na deseto mesto.

Nastopili sta še dve Slovenki. Ana Bucik je bila po prvem teku 13., v finalu pa je storila napako in odstopila. Andreja Slokar je osvojila točke za 24. mesto, v finalu je izgubila šest pozicij.

Najboljših slalomistk zime v Soldeuu sicer ni bilo. Petra Vlhova je že končala sezono, Mikaela Shiffrin pa še okreva po hudem padcu. Američanka je včeraj izgubila vodstvo v skupnem seštevku, za zgolj pet točk jo je z zmago na veleslalomu prehitela Švicarka Lara Gut-Behrami.

Končni vrstni red:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!