Spektakel, ki to ne bo: vreme tudi danes odneslo zgodovinski smuk

Alpsko smučanje 12. Nov 20237:49 0 komentarjev
Foto: Guliverimages

Alpski smučarji so tudi letos ostali brez premiernih smukov pod Matterhornom. Tekmovalna žirija je po sobotnem odpovedala tudi današnji smuk svetovnega pokala alpskih smučarjev, prvega čezmejnega, na najvišje ležeči progi v svetovnem pokalu, ki bi se začel v Zermattu v Švici in končal v Cervinii na italijanski strani meje.

“Zaradi obilnega sneženja, ki se je začelo zgodaj zjutraj, in močnega vetra, ob upoštevanju današnje napovedi in zaradi zagotavljanja varnosti vseh,” so odločitev o odpovedi smuka obrazložili tekmovalna žirija in organizatorji tega tekmovanja.

Alpski smučarji so tako ostali brez treh uvodnih tekem svetovnega pokala. Zaradi močnega vetra so konec oktobra že prekinili in nato odpovedali moško veleslalomsko uverturo v Söldnu v Avstriji.

Začetek sezone šele v ZDA

Smukači bodo morali počakati na začetek ameriških preizkušenj v Beaver Creeku z dvema smukoma in superveleslalomom od 1. do 3. decembra. Gurgl v Avstriji bo prihodnjo soboto gostil slalom, ki bo tako pomenil tekmovalni uvod svetovnega pokala za moške.

Foto: Profimedia

Alpske smučarke, med njimi Ilko Štuhec, smukaška premiera pod Matterhornom čaka prihodnji teden. Lanski štirje smuki na tem prizorišču, dva moška in dva ženska, so odpadli zaradi pomanjkanja snega.

Za zdaj ne kaže, da bi Mednarodna smučarska zveza odpadle moške tekme skušala nadomestiti na drugih lokacijah.

“To bi bil čisti spektakel,” je v soboto dejal tekmovalni direktor Markus Waldner. “Če vreme ne sodeluje, ne morete storiti ničesar. To je naš šport, s tem moramo živeti,” izjavo Waldnerja navaja avstrijska tiskovna agencija APA.

#related-news_1

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!