Štajerci odgovarjajo Petri Vlhovi

Alpsko smučanje 13. Jan 202216:30 > 16:30 1 komentar
Petra Vlhova: junakinja Zlate lisice 2022

Organizatorji Zlate lisice upajo na pozitivno ničlo, pripravljajo načrte za februarski tekmi evropskega pokala, ob tem pa odgovarjajo tudi na kritike aktualne zlate lisičke Petre Vlhove.

Karavana ženskega dela svetovnega pokala se je iz Kranjske Gore, ki zdaj v celoti diha s turizmom, že razpršila po Evropi. Sprva v Schladming in nato naprej. Deloma na treninge in tekme nižje ravni, hitrostno usmerjene tekmovalke pa se v Zauchenseeju pripravljajo na nadaljevanje sezone v smuku in superveleslalomu. Tudi Petra Vlhova, ki bi lahko ob koncu tedna prevzela vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Slovakinja si je ta teden že zagotovila slalomski kristalni globus. Potrdila ga je v Schladmingu, idealno izhodišče si je pripravila v Kranjski Gori. Tam je kar nekaj prahu dvignila z izjavo o tem, da proga za tradicionalno Zlato lisico ni bila na ravni tekem svetovnega pokala.

“Nenavadna kritika. Ne razumem. Tekmovalka slavi zmago na progi, ob katero se je obregnila. Morda je dobila naročilo, da mora progo kritizirati. No, ali pa ne ve, kaj je za njo dobro in kaj ne,” na kritike odgovarja generalni sekretar organizacijskega odbora Zlate lisice Srečko Vilar in poudarja, da je bila priprava proge usklajena z vodstvom ženskega dela svetovnega pokala.

“Načrt je bil jasen. Ko smo 3. 1. zaprli progo, smo se snega lotili mehansko. Načrtovali smo tudi vbrizgavanje vode v snežno strukturo. A ker so vremenoslovci napovedovali deževje, se je načrt spremenil. Nato je zapadlo 56 cm novega snega. Ta trenutek je nekoliko otežil nadaljnjo pripravo. Vseeno trdim, da je bila proga kakovostno pripravljena. Res pa je, da je bila naravna,” dodaja Vilar.

Generalni sekretar v isti sapi poudarja, da so bili odzivi glavnine taborov in vodstva ženskega dela svetovnega pokala zelo dobri. Ob tem še ne more postreči z dokončno proračunsko oceno. Verjame pa, da bodo lahko, ko bodo potegnili črto, govorili o vsaj pozitivni ničli. Proračun tekmovanja je bil sicer ocenjen na dobrega pol milijona evrov.

Med olimpijskimi igrami: evropski pokal

Medtem ko je Maribor znova ostal brez Zlate lisice, pa naj bi Pohorje prihodnji mesec gostilo tekmi evropskega pokala. Dva ženska veleslaloma naj bi na klasični progi potekala 8. in 9. februarja. “V zadnjem obdobju so bile temperature ugodne, tako da smo pripravili nekaj dodatnega snega. Verjamem, da bomo lahko smučarke gostili na prvotno mišljeni progi, ki ima cilj na snežnem stadionu,” pojasnjuje predsednik ASK Branik Gregor Lednik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje