Strašljiv padec je razblinil olimpijske sanje

Alpsko smučanje 16. Nov. 202113:42 > 14:07
Delite:
Adrien Theaux; Foto: Guliver

Nizu poškodb med alpskimi smučarji ni videti konca. Naslednja žrtev je francoski smukač Adrien Theaux, za katerega je olimpijska sezona končana še pred pravim začetkom.

Za nov francoski šok so poskrbele vesti iz ZDA, natančneje iz smučarskega središča Copper Mountain v Koloradu, kjer se med drugim na hitrostni začetek sezone pripravlja slovenska moška smukaška ekipa in tudi Ilka Štuhec ter Maruša Ferk. Raj za smukače pa predčasno zapušča Adrien Theaux. Žal – na nosilih.

Izkušeni 37-letni bronasti superveleslalomist s svetovnega prvenstva 2015 in zmagovalec treh smukov svetovnega pokala je namreč grdo med treningom padel. Po prvih informacijah si je zlomil gleženj in golenico ter potrgal kolenske vezi. Ob naštetem je jasno, da je zanj olimpijska sezona končana še pred pravim začetkom.

Sezona za specialiste za hitri disciplini se bo sicer začela čez slaba dva tedna v Lake Louisu.

Nesrečni Adrien Theaux še zdaleč ni prva letošnja žrtev vala poškodb. Pred dnevi jo je skupil nekdanji svetovni veleslalomski podprvak Roland Leitinger iz Avstrije. Njegov rojak  Marco Schwarz okreva po poškodbi gležnja. Že pred tem je črto pod sezono po poškodbi kolena potegnil Brice Roger …

Komentari

Vaš komentar