Norveška slavi novega slalomskega junaka, a zmaga Švicarju

Alpsko smučanje 19. Mar 202314:00 > 14:23
Foto: Guliverimages

Švicar Ramon Zenhaeusern je zmagovalec zadnje preizkušnje smučarske sezone 2022/23. Dobil je slalom v Soldeuu, drugo mesto pa je osvojil Norvežan Lucas Braathen, ki je s tem osvojil mali kristalni globus.

Norvežan Lucas Braathen je slalomski kralj letošnje sezone. Ta status je potrdil z drugim mestom na zaključku v Andori. Sicer je za šest stotink zaostal za Švicarjem, a vseeno je bilo veselje nepopisno. Tretje mesto je zasedel njegov rojak Henrik Kristoffersen, ki je za zmagovalcem zaostal za 63 stotink.

Braathen je obdržal prednost pred Kristoffersenom v slalomskem seštevku sezone. Na koncu njegova prednost znaša 52 točk. Današnji zmagovalec Zenhaeusern se je z zmago prebil na tretje mesto, kjer je prehitel reprezentančnega kolega Daniela Yula.

Slovencev na slalomu ni bilo.

Veliki kristalni globus za skupno zmago sezone je drugo leto po vrsti osvojil Švicar Marco Odermatt, ki sicer na slalomih ne nastopa.

Najboljši Slovenec v skupnem seštevku je Žan Kranjec na 11. mestu, v slalomskem seštevku pa je Štefan Hadalin sezono končal na 43. mestu. Hadalin je bil edini Slovenec med moškimi, ki je v minuli sezoni osvojil točke v slalomu.

Končni vrstni red:

1. Ramon Zenhaeusern (Švi) 1:54.87
2. Lucas Braathen (Nor) + 0.06
3. Henrik Kristoffersen (Nor) + 0.63
4. Marc Rochat (Švi) + 1.02
5. Alex Vinatzer (Ita) + 1:14

Komentari

Vaš komentar