V Avstriji med snemanjem filma umrl Marko Grilc

Deskanje na snegu 24. Nov 202110:00 > 11:12 0 komentarjev
Marko Grilc (1983-2021); Foto: GEPA Pictures via Guliverimage

Avstrijska policija je v torek sporočila, da se je na smučišču pri Söldnu med deskanjem smrtno ponesrečil 38-letni Slovenec. Izkazalo se je, da je to nekdaj uspešni športnik in nato filmski ustvarjalec Marko Grilc.

Tragedija se je zgodila na trenutno sicer zaprtem delu smučišča. Marko Grilc je padel pri snemanju filma, ob tem pa utrpel usodne poškodbe glave. Po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA, ki se sklicuje na policijsko poročilo, deskar ni imel čelade. V globokem snegu je padel in z glavo udaril ob zasneženo skalo.

Njegovi spremljevalci so ga nemudoma začeli oživljati, a je zdravnik ob prihodu na kraj nesreče lahko le ugotovil smrt. Marko Grilc, ki je julija dopolnil 38 let, je bil eden najbolj priznanih akrobatskih deskarjev na svetu.

Tretji na poti 

Grilc je ljubezen do deskanja prenesel tudi na svoje dekle Nino in potomca. Desetletni Maxx in šestletna Emma sta potovala z njim ter se tudi sama udejstvovala na smučiščih, ob tragični novici pa še dodatno zaboli dejstvo, da je na poti tretji otrok, ki naj bi po naših informacijah na svet prijokal čez kakšen mesec dni. Svoje deskarske in druge športne prigode so redno objavljali na družbenih omrežjih in postali družinski spletni hit.

Za deskanje ga je pri sedmih letih navdušil brat, deset let kasneje je bil Ljubljančan že med najboljšo deseterico tekmovalcev svetovnega pokala v disciplini “Big Air”. Po podpisu s podjetjem Burton, s katerim se je dogovoril, da sam dizajnira svoje deske in pomaga pri ustvarjanju oblačil, se je začel osredotočati na snemanje “freestyle” filmčkov.

Angeli so ga tokrat odnesli s seboj

Blizu smrti je bil Grilc že pred petimi leti, ko je tedaj za las ubežal invalidnosti. Takrat je na družbenem omrežju Instagram zapisal: “Včeraj so z mano deskali angeli. Hudo sem treščil in si zlomil hrbet, vendar so na srečo vsi živci v redu, prav tako čutim noge in se počutim normalno.”

Nato se je zahvalil vsem, ki so mu priskočili na pomoč na kraju nesreče, vsem, ki so pomagali pri helikopterskem prevozu in bolnišnici v Schladmingu. Grilc je še obljubil, da bo šel na okrevanje in da se na desko vrača v kratkem.

Žaluje četrt milijona oboževalcev

Marko Grilc je bil eden najuspešnejših slovenskih deskarjev vseh časov, zagotovo pa najbolj prepoznaven slovenski deskar prostega sloga. O tem priča tudi 241.000 sledilcev na družbenem omrežju Instagram.

Štirikratni mladinski svetovni prvak, zmagovalec tekme svetovnega pokala v disciplini big air (London 2010), zmagovalec tekmovanja Billabong Air & Style v Innsbrucku leta 2009 in O’Neil Evolution Slopestyle leto pozneje, skupno drugi v seštevku svetovnega pokala v big airu leta 2008, dobitnik kolajne na X games.

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!