Na Streifu tokrat pričakovan razplet, zmaga za Norvežana

Alpsko smučanje 21. Jan 202311:31 1 komentar
Kilde spet slavi; FOTO: Guliverimage

V Kitzbühelu je bil danes na sporedu nov smuk moških za svetovni pokal. Včeraj se je na preizkušnji za pokal Hahnenkamm zmage razveselil domačin, Vincent Kriechmayer, ki ga je danes z brezkompromisno vožnjo mirno premagal Aleksander Aamodt Kilde. Drugi najhitrejši je bil v megli in sneženju tokrat 42-letni veteran, Johan Clarey iz Francije, na odru za zmagovalce pa se jima je pridružil Američan, Travis Ganong. Do točk sta prismučala oba Slovenca.

V cilju je dolgo vodil Američan Ganong, ki ga je z zmagovalnega sedeža spodnesel 42-letni Johan Clarey. Zdelo se je, da je Francoz peljal idealno, a le par minut.

S štartno številko 14 je na cilj kot blisk pridrvel Kilde, ki si tokrat ni dovolil prav veliko napak, v svoji standardni maniri se je proti dnu proge Streif podal brez kalkuliranja ter prepričljivo prevzel vodstvo (67 stotink), pa čeprav si je na četrtkovem treningu zlomil kost v dlani.

Neposrečena slovenska sobota

Miha Hrobat je po včeraj izjemnem 7. mestu danes peljal precej bolj rezervirano in v cilj prišel z več kot tremi sekundami zaostanka za Kildejem. Le nekoliko hitrejši je bil Martin Čater, ki je v cilj prišel 40 stotink pred Hrobata. Na koncu se je obema izsšlo za peščico točk svetovnega pokala.

“Danes so bili zelo težki pogoji, vidljivost je bila zelo slaba. Želel sem si smučati podobno ali bolje kot včeraj, ampak je bilo vse skupaj malce preveč zategnjeno. Na številnih neravninah me je močno ‘rukalo’ in sem izgubil veliko časa. Poskušal sem po najboljših močeh, je pa to solidna vožnja, a na ključnih delih proge smučka ni stekla,” ni bil zadovoljen Čater, ki upa, da bo enkrat le strl urok tega smuka.

Tudi Hrobat ni bil zadovoljen: “Danes mi ni uspela še ena taka vožnja, kot mi je včeraj. Žal sem naredil napako na nepravem mestu, na vhodu na Cesto. Nisem nesel s seboj nobene hitrosti in to se je poznalo do cilja. Je pa za menoj dober vikend in grem z dvignjeno glavo naprej.”

Trener slovenskih smukačev Grega Koštomaj je dejal, da jih zdaj čaka nekaj dni počitka in nato dva treninga ter konec tedna dva superveleslaloma v Cortini d’Ampezzo, kjer je Ilka Štuhec, ki jo je Koštomaj nekoč treniral, danes zmagala na smuku. “Upam, da bomo nadaljevali uspešno,” dodaja Koštomaj.

Švicar Marco Odemratt, ki je po včerajšnji preizkušnji začutil bolečine, smuka tokrat preventivno ni peljal. Zadnji nastop kariere v svetovnem pokalu je po progi Streif odpeljal njegov rojak, Beat Feuz.

Jutri je v Kitzbühelu na sporedu še tradicionalni nedeljski slalom, na katerem bo Slovenijo zastopal Štefan Hadalin.

Izidi, smuk Kitzbühel (M)

1.  Aleksander Aamodt Kilde (Nor) 1:56.90
2. Johan Clarey (Fra) +0,67
3. Travis Ganong (ZDA) +0,95
4. Mattia Casse (Ita) +0,99
5. Vincent Kriechmayer (Avt) +1,30

—————————–

26. Martin Čater (Slo) +2,88
30. Miha Hrobat (Slo) +3,28

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje