Kranjec izjemen na prvem veleslalomu sezone

Alpsko smučanje 24. Okt 202113:30 > 16:17 1 komentar
Foto: Guliverimage

Žan Kranjec je fantastično začel novo smučarsko sezono. V Söldnu je na veleslalomu zasedel tretje mesto. Zaostal je le za zmagovalcem Švicarjem Marcom Odermattom in Avstrijcem Rolandom Leitingerjem. Prva trojica je bila na koncu znotraj desetinke sekunde. Drugi Slovenec Štefan Hadalin je prav tako prišel do točk, končal je na 25. mestu.

Kranjec je po prvi vožnji zasedal četrto mesto, drugo pa odvozil fantastično. Na cilju je prevzel vodstvo. Marco Odermatt ga je na koncu premagal zgolj za desetinko, drugi s prve vožnje, Francoz Mathieu Faivre, pa ni izkoristil dobrega izhodišča. Končal je šele na 11. mestu.

Kranjec: Sem izjemno vesel in samozavesten

“V prvi vožnji sem v prvem delu imel kar nekaj rezerve, v drugi bi se tudi kaj našlo, a mislim, da sem dal več od sebe. Na koncu je tretje mesto super, razlike so majhne. Sem izjemno vesel in samozavesten, da bo šla sezona dobro naprej. To, da so ljudje na tribuni, mi veliko pomeni, sploh ko vidim mojo družino in prijatelje, ki pridejo navijat. Če naredim tak rezultat, je lepo videti, da se veselijo z mano,” je bil tekmovalec iz Bukovice pri Vodicah zadovoljen s še osmo uvrstitvijo na oder za zmagovalce v svetovnem pokalu.

Foto: REUTERS/Lisi Niesner

Roland Leitinger, vodilni po prvi vožnji, še ni bil v podobnem položaju. Vseeno je ostal miren, prismučal je do svojega prvega odra za zmagovalce v svetovnem pokalu. Za Odermattom je zaostal zgolj za sedem stotink, Kranjca pa je ugnal za tri stotinke. Kralj lanske zime Alexis Pinturault je zasedel zgolj peto mesto.

Štefan Hadalin druge vožnje ni odsmučal najbolje. Zaključil je na 25. mestu, v finalu je izgubil štiri pozicije.

Sölden, veleslalom, moški

Vrstni red po drugi vožnji:

 1. Marco Odermatt (Švica) 2:05:94
 2. Roland Leitinger (Avstrija) + 0:07
 3. Žan Kranjec (Slovenija) + 0:10
 4. Gino Caviezel (Švica) + 0:39
 5. Alexis Pinturault (Francija) + 0:62
 6. River Radamus (ZDA) + 0:68
 7. Lucas Braathen (Norveška) + 0:72
 8. Luca De Aliprandini (Italija) + 0:79
 9. Filip Zubčić (Hrvaška) + 0:89
 10. Rasmus Windingstad (Norveška) + 0:92

  25. Štefan Hadalin (Slovenija) + 1:96

Kranjec po prvi vožnji tik po odrom

Žan Kranjec se je na progo podal kot četrti in takoj prevzel vodstvo. Nato sta ga za las prehitela Faivre in Odermatt. Zdelo se je, da so prva tri mesta po prvi vožnji oddana, a presenetil je Avstrijec Roland Leitinger. Drugega Faivreja je ugnal za 19 stotink.

Foto: Guliverimage

Vrstni red po prvi vožnji:

 1. Roland Leitinger (Avstrija) 1:03:93
 2. Mathieu Faivre (Francija) + 0:19
 3. Marco Odermatt (Švica) + 0:21
 4. Žan Kranjec (Slovenija) + 0:27
 5. Gino Caviezel (Švica) + 0:35
 6. Alexis Pinturault (Francija) + 0:57
 7. Alexander Schmid (Nemčija) + 0:67
 8. Filip Zubčić (Hrvaška) + 0:71
 9. River Radamus (ZDA) + 0:85
 10. Luca De Aliprandini (Italija) + 0:88

  23. Štefan Hadalin (Slovenija) + 1:44

Kranjec je bil v Söldnu na stopničkah pred dvema letoma s tretjim mestom, leta 2016 pa je pristal tik pod stopničkami na četrtem. Lani je bil na tekmovalnem uvodu v sezono na Tirolskem sedmi.

Pri moških je štiri veleslalome od desetih v minuli zimi dobil Pinturault. Njegov rojak Mathieu Faivre, svetovni prvak v disciplini, je bil na vrhu enkrat, prav tako Norvežan Lucas Braathen, ki je lani dobil söldenski uvod, nato pa poškodbi izpustil večji del sezone. Med veleslalomske zmagovalce sta se vpisala še Marco Odermatt in Filip Zubčić, ki sta vsak zmagala po dvakrat.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje