Kilde najboljši, dober nastop Čatra

Alpsko smučanje 17. Dec 202113:05 > 15:19 0 komentarjev
Aleksander Aamodt Kilde vodi po smukaškem delu kombinacije. Foto: Guliverimage

V Val Gardeni se začenja pester smučarski teden. Superveleslalom je namreč prva od petih preizkušenj v naslednjih šestih dneh. Dobil jo je Norvežan Aleksander Aamondt Kilde. Od slovenskih smučarjev se je najbolje odrezal Martin Čater.

Martin Čater je končal na 12. mestu in osvojil prve slovenske veleslalomske točke v sezoni. Za zmagovalcem je zaostal sekundo in 14 stotink. Startal je s številko 42, kmalu za njim pa se je na progo podal še Boštjan Kline. Slednjemu tokrat ni šlo, preizkušnje namreč ni končal. Podobno usodo je doživel Nejc Naraločnik, ki je prav tako odstopil. Miha Hrobat je zasedel 48. mesto.

“Od starta do cilja mi je uspelo prenesti neko konstantno, hitro vožnjo. Imel sem konstantno hitrost čez celo progo. Bilo je nekaj napak, ampak današnji cilj je bil, da čim bolj spustim smuči v dolino,” je bil svojega drugega najboljšega superveleslaloma v karieri vesel Čater.

“Na ogledu sem si ogledal ključne dele, potem pa res s planom čim hitreje smučati, čim bolj spustiti smuči, da čimbolj tečejo, kar mi je prineslo kar dobro mesto. Upoštevajoč trenutne razmere v superveleslalomu, je to dobro in upam, da bom to potrdil tudi v nadaljevanju,” je še dejal Celjan, ki je po dveh ničlah poskrbel za prve slovenske superveleslalomske točke v moški konkurenci v tej sezoni.

Za Norvežana Kildeta je to tretja zmaga v letošnji sezoni. Družbo na odru za zmagovalce sta mu delala Avstrijca Mathias Mayer in Vincent Kriechmayr. Deseterico zaookrožujejo Švicarja Bead Feuz in Stefan Rogentin, Italijan Dominic Paris, še en Avstrijec Max Franz, Kanadčan James Crawford in Američana Ryan Cochran-Siegle ter Travis Ganong.

Za podrobnejše rezultate kliknite TUKAJ.

Jutri bo v Val Gardeni še smuk, nato se smučarji selijo v Alta Badio (veleslaloma v nedeljo in ponedeljek), za tem še v Maddono di Campiglio (slalom v sredo).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!