Težave slovenske smučarske reprezentance

Alpsko smučanje 16. Dec 202113:59 > 14:12 0 komentarjev
Štefan Hadalin do nadaljnjega ne bo tekmoval; Foto: Guliverimages

Medtem ko je Boštjan Kline s sedmim časom tudi na drugem treningu pred smukom v Val Gardeni pokazal dobro pripravljenost, pa iz slovenskega smučarskega tabora prihajajo slabše zdravstvene informacije.

Pred smučarkami v svetovnem pokalu je hitrostni konec tedna v Val d’Iseru, kjer bosta slovenske barve branili Ilka Štuhec in Maruša Ferk. Tehnično usmerjena ekipa se medtem pripravlja na prednovoletni sklop tekem. Pri tem ne gre brez težav.

Medtem ko Ana Bucik, Andreja Slokar, Meta Hrovat in Neja Dvornik dvigujejo raven pripravljenosti, pa si je Tina Robnik pretekli teden izpahnila ramo. Savinjčanka, ki se posveča kondicijski vadbi, bo zanesljivo izpustila prihajajoči veleslalomski tekmi v Courchevelu (21. 22.). Upa pa, da bi lahko po božiču nastopila v Lienzu (28. -19. 12.).

Rdeča luč za Hadalina

V tančico skrivnosti pa ostajajo zavite zdravstvene težave Štefana Hadalina. Nekdanji svetovni podprvak v kombinaciji je po spodbudnem vstopu v sezono sprva zaradi težav s hrbtom izpustil zajeten del treningov. Manjkal je tudi na tekmah v Val d’Iseru. Informacije o zdravstvenem stanju 26-letnega Vrhničana so sicer zelo skope in skrivnostne. Vseeno pa je že jasno, da bo izpustil tudi naslednji paket tehničnih preizkušenj v Alta Badii in Madoni di Campiglio. Za Hadalina namreč še naprej gori rdeča zdravniška luč.

Klemen Kosi; Foto: Guliverimage

Kosi še ni nared

Brez tekem pa eno leto po poškodbi kolena ostaja tudi Klemen Kosi. Mariborčan se je sicer oktobra vrnil na sneg, vseeno pa še ni nared za tekmovalno smučanje. Trenutno trenira v Trbižu in Kranjski Gori. Spomnimo, Kosi si je ob lanskoletnem grdem padcu na progi Stelvio v Bormiu pretrgal križne vezi in  patelarni ligament, počil meniskus in zamaknil pogačico desnega kolena, ob tem pa močno poškodoval še ličnico. Vseeno ostaja trdno odločen, da se bo vrnil v svetovni pokal. “Upam, da že v januarju,” pravi Kosi, ki se po slovesu od Atomica zdaj privaja na Rossignolove smuči. “Vse gre v pravo smer,” sporoča večni optimist.

Obetavno smučanje Boštjana Klineta

Kosijevi sotekmovalci se medtem pripravljajo na tekmi v Val Gardeni. Če gre soditi po rezultatih na treningih, ima najmočnejše karte v rokah Boštjan Kline. Na drugem treningu, ki ga je sicer dobil Norvežan Aleksander Aamodt Kilde, je postavil sedmi časi (+1,32). Zelo spodbudno je nastopil tudi Miha Hrobat – 12. mesto (+1,70). Martin Čater je bil 31. (+2,81), pa Nejc Naraločnik (+3,64).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!