Anamarija Lampič hitra, toda s “slepimi naboji”

Biatlon 5. Jan 202314:20 0 komentarjev
Anamarija Lampič
Foto: Aleš Fevžer

Na Pokljuki se začenja štiridnevno dogajanje. Danes pred več tisoč gledalci nastopajo dekleta, ki jih čaka šprinterska preizkušnja na 7.5 kilometra. Anamariji Lampič, ki je v Hochfilznu zablestela s petim mestom, se nastop žal ni posrečil. Zgrešila je kar šest strelov. Zmage se je razveselila Švedinja, Elvira Oeberg, Slovenke pa so se uvrstile pri repu in jih na pokljuškem zasledovanju v soboto ne bo.

Polona Klemenčič, ki je šla na progo že kot druga, je skupno zgrešila tri strele (1 v leže in 2 v stoje) ter v cilju za vodilno Švedinjo Elviro Oeberg zaostala slabe tri minute.

Švedinja je zadela vseh deset strelov in glede na to, da je med tekaško najboljšimi, je na cilj pričakovano prišla kot prva ter vodstvo tudi zadržala. Dober nastop je uspel tudi veteranki Dorothei Wierer, ki je brez zgrešenega strela za Oeberg zaostala le 18 sekund. Vmes se je vrinila, danes spet perfektna (0+0) Julia Simon. Francozinja je za prvim mestom zaostala nekaj manj kot sedem sekund.

Bolezen vzela moči

Največje slovensko orožje, Anamarija Lampič, je na prvem streljanju v leže prva dva strela zgrešila, potem pa se le zbrala in trikrat pokrila tarčo. Na drugem testu v stoje je prvo tarčo zadela, potem pa štirikrat ustrelila “kozla” in vrhunski nastop je splaval po vodi.

Imela je tretji najhitrejši čas, je pa z 900 dodatnimi metri na progi pustila skoraj 3 dodatne minute. Vseeno je z zaostankom 2:54 za pet sekund prehitela Polono Klemenčič. Najbolj natančna od Slovenk je bila danes Živa Klemenčič (1+1), hkrati tudi najpočasnejša.

Anamarija Lampič
Foto: Profimedia

Žal se nobeni od treh Slovenk ni uspelo prebiti med najboljših 60, s čimer bi si pritekle in pristreljale nastop na sobotni zasledovalni tekmi. “”Ni bilo slabo, a vem, kako je, ko letiš čez progo. Danes je bilo res težko. Po majhni bolezni čez praznike se vidi, da to ni bila to tista stara Ana. Že v prvem krogu so me pekle noge, peklo me je v pljučih. Ni slabo, ni pa bilo to to, kar sem sposobna,” je po tekmi dejala Lampič.

“Po letošnji sezoni so bila pričakovanja zelo velika. Zasledovanje je bilo nekako samoumevno. A moram se sprijazniti s tem in to pozabiti,” pa je pokomentirala Polona Klemenčič. Njena sestrična Živa je dodala: “Tekma je bila težka. Med prazniki sem imela covid-19. Z današnjo tekmo sem se vrnila v tekmovalni ritem in se pripravila za nedeljsko štafeto.”

Jutri je na sporedu še moški šprint na 10 kilometrov. Glavni slovenski adut bo Jakov Fak.

Izidi, sprint ženske:

1. Elvira Öberg (Šve) 20:25,2 (0)
2. Julia Simon (Fra) + 6,9 (0)
3. Dorothea Wierer (Ita) 18,7 (0)
4. Paulina Batovska Fialkova (Slk) 26,5 (1)
5. Marketa Davidova (Češ) 28,7 (1)
6. Denise Herrmann-Wick (Nem) 36,3 (2)

69. Anamarija Lampič (Slo) 2:54,0 (6)
70. Polona Klemenčič (Slo) 2:59,8 (3)
71. Živa Klemenčič (Slo) 3:07,6 (2)

– svetovni pokal, skupno (9):
1. Julia Simon (Fra) 546 točk
2. Elvira Öberg (Šve) 485
3. Denise Herrmann-Wick (Nem) 396
4. Ingrid Landmark Tandrevold (Nor) 381
5. Lisa Vittozzi (Ita) 373
6. Linn Persson (Šve) 364

33. Polona Klemenčič (Slo) 83
43. Anamarija Lampič (Slo) 45

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!