Avstrijec potrdil premoč, Domen Prevc na odru za zmagovalce

Smučarski skoki 17. Mar 202411:50 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Danes na letalnici v Vikersundu poteka dvojni program. Najprej so skakala dekleta, fantje so nato opravili s sprintersko dopoldansko preizkušnjo v eni sami seriji. Domen Prevc se je razveselil tretjega mesta, zmage pa se veselijo Avstrijci.

Letalnica v Vikersundu je bila v soboto zaradi slabega vremena prizorišče dolgega čakanja. Danes gre vendarle zares. Dekleta so svoje opravila, fante čaka dvojni program.

Najprej je potekala sprinterska tekma z le eno serijo.

Zmage se je razveselil Stefan Kraft (244 metrov), drugi je Daniel Huber, ki je v počep pristal pri 247,5 metra. Domen Prevc je s svojo značilno nizko parabolo preletel hrbtišče naprave, se začel dvigovati in pristal na 236 metrih, kar je bilo dovolj za tretje mesto.

Za Domna je to 13. uvrstitev na oder za zmagovalce v svetovnem pokalu, ko gre za posamične tekme.

Stefan Kraft je z zmago tudi uradno osvojil prvo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala. To je tretji kristalni globus za skakalca iz Solnograškega, potem ko je slavil tudi v sezonah 2016/2017 in 2019/2020.

Lovro Kos je poletel 211,5 metra, kar je dovolj za 18. mesto, Anže Lanišek je bil ob odskoku prepočasen, komaj preletel 200 metrov in bil v zaledju (19.). Timi Zajc je bil daljši, smučko mu je pri lepi daljavi kar naenkrat močno dvignilo, zato se je moral zadovoljiti z 215 metri in sedmim mestom.

Popoldne kar tri serije

Med deseterico se je prebil še starejši Domnov brat Peter Prevc, ki je z 223 metri pristal na osmem mestu, v posebni razvrstitvi “Raw Air” pa je še zmeraj drugi. Po novem pravilniku turneje surovi zrak bo drugo tekmovanje svetovnega pokala (15.30) za moške potekalo kot superfinale v treh serijah: najprej 30 najboljših, nato 20 najboljših, nazadnje pa deset najboljših.

Rezultati sprinterske tekme:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!