Visoke nogometne ambicije skakalne zvezdnice

Smučarski skoki 26. Maj 20245:00 0 komentarjev
Maren Lundby
Foto: Profimedia

Tudi po decembrskem slovesu od smučarskih skokov Maren Lundby ostaja aktivna športnica. Norvežanka svojo kariero nadaljuje kot nogometašica.

Lundby je že lansko pomlad in poletje preživela na nogometnih zelenicah in nastopala za četrtoligaša Kolbu/KK. A Norvežanka je imela veliko smolo, saj si je poškodovala koleno, s tem pa ogrozila priprave na novo skakalno sezono. Srebrna olimpijka z zadnjega svetovnega prvenstva v Planici je ravno na svoj rojstni dan, 7. septembra, opravila pregled kolena z magnetno resonanco, po katerem si je pošteno oddahnila, saj so izvidi pokazali, da si ni poškodovala meniskusa.

“Prišla sem k sebi in končala z igranjem nogometa. Vsaj za nekaj časa,” je tedaj dejala Lundby, ki si verjetno še ni mislila, da se bo razmeroma hitro vrnila k nogometu.

Zaradi številnih zdravstvenih težav se je 29-letnica lanskega decembra nato odločila, da skakalne smuči dokončno postavi v kot in se vrne k svoji drugi veliki športni ljubezni – nogometu. Spomladi je znova začela trenirati za Kolbu/KK, ki letos nastopa v peti ligi, in zanj že odigrala prvo tekmo. Ta se ni končala po njenih pričakovanjih, saj je s soigralkami izgubila s kar 0:7, kar pa dvakratne svetovne prvakinje in nekdanje svetovne rekorderke ni pretirano potrlo. Ravno nasprotno, saj komaj čaka na nove izzive na zelenicah.

Foto: Guliverimages

“Je zelo zabavno, Poleg smučarskih skokov je to najboljša stvar, ki sem jo storila. Zdaj želim kot nogometašica narediti korak naprej. Gre tudi za to, da si z ekipo, okolico in stremiš k skupnemu cilju. Zelo smo vesele, da imamo ne glede na raven tekmovanja podporo naših navijačev. Sijajno je, da nas na tekmah spremlja veliko gledalcev, vključno z gostujočimi obračuni. Res je, sedaj igramo v peti ligi, a moj cilj je, da ekipo popeljem v prvo”« visokoletečih ambicij ne skriva Lundby.

Po poročanju spletne strani Skijumpinhg je nogomet v skakalni karavani sicer nadvse priljubljena športna disciplina, saj tako smučarske skakalce kot skakalke pred tekmami kot del ogrevanja lahko nemalokrat vidimo brcati okroglo usnje. Poleg tega sta nogomet na amaterski ravni igrali tudi Rusinja Irina Avvakumoiva in Avstrijka Eva Pinkelnig, medtem ko ga je Irena Iraschko igrala celo na najvišji ravni. S svojo ekipo FC Wacker Innsbruck je bila dvakrat podprvakinja Avstrije, še dvakrat pa je zaigrala v finalu avstrijskega pokala.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!