Za konec poletja vnovič dvojno slavje Slovenk

Smučarski skoki 2. Okt 202216:03 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Dvakratna olimpijska prvakinja Urša Bogataj je na zadnji tekmi za poletno veliko nagrado v Klingenthalu znova pokorila vso konkurenco. Lep slovenski uspeh je z drugim mestom dopolnila Ema Klinec, na tretjem mestu je končala Nemka Selina Freitag. Nika Križnar tokrat ni nastopala zaradi poškodbe.

Zadnja ženska tekma v letošnjem poletju je bila prikaz premoči slovenske ekipe. Na današnji preizkušnji sta prvi dve mesti osvojili Slovenki – zmagala je Urša Bogataj, druga pa je bila Ema Klinec. Bogatajeva je v skupni razvrstitvi zmagala pred reprezentančno kolegico Niko Križnar, ki v Klingenthalu zaradi poškodbe ni tekmovala.

“Počutim se zelo dobro in zelo sem vesela današnjega rezultata. Razmere seveda niso bile idealne, imela sem tudi nekaj sreče, a to potrebuješ, če želiš zmagati. Sem v dobri formi in zdaj upam, da mi bo uspelo v tej formi ostati tudi na začetku zimske sezone,” je povedala Bogatajeva, ki je imela na koncu pred prvo zasledovalko skoraj 28 točk prednosti.

“O včerajšnji diskvalifikaciji ne želim govoriti, razen o tem, da smo vsi blizu meje, kar zadeva opremo. Tako pač je,” je dejala Ema Klinec, ki je bila v soboto v Klingenthalu diskvalificirana na tekmovanju mešanih ekip.

Med dobitnice točk so se uvrstile tudi vse preostale slovenske skakalke. Izkušena Maja Vtič je zasedla 18. mesto, mlada Nika Prevc je bila 21., Katra Komar in Taja Bodlaj pa sta končali na 23. in 24. mestu.

V skupnem seštevku je na prvem mestu s 460 točkami končala Urša Bogataj pred Niko Križnar, ki je tekmovala le na treh tekmah, zbrala pa je 240 točk, Nika Prevc je bila deveta, Emo Klinec pa je današnji rezultat uvrstil na 13. mesto.

Olimpijska prvakinja ubranila lanski naslov

Urša Bogataj je osvojila skupni naslov pred Niko Križnar in ubranila naslov iz lanskega poletja, ko je prvič zmagala v skupnem seštevku poletne velike nagrade, sledila pa je izjemna zimska sezona, v kateri je v Pekingu osvojila dve zlati olimpijski medalji.

Ženske zdaj začenjajo zadnjo fazo priprav pred svetovnim pokalom, ki se bo skupaj z moškimi začel 5. in 6. novembra v Wisli na Poljskem. Zaradi svetovnega prvenstva v nogometu se sezona letos začne prej, kar pomeni, da bo to prvi svetovni pokal, v katerem tekmovalci ne bodo skakali na snegu. Pristajalna površina enaka bo tako na začetku sezone enaka kot v poletni sezoni, da bi prihranili energijo in zmanjšali stroške, saj se bodo izognili proizvodnji umetnega snega v začetku novembra.

“Poletna velika nagrada je končana, za nas zelo uspešno. Na vseh tekmah v letošnjem poletju smo dosegli dvojne stopničke, prav tako tudi skupno dvojno zmago. Danes prav tako dvojne stopničke in dvojna zmaga, več tudi nismo načrtovali. Mirne glave gremo lahko v zimo. Upam, da bodo dekleta za zimo zdrava in da bo šlo brez poškodb. Načrt je, da svetovni pokal začnemo s polno kvoto in že takoj na prvi tekmi startamo na pokal narodov,” pa je bil zadovoljen tudi trener Zoran Zupančič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!