Čebaškova in Fabjanova na ekipnem sprintu do 5. mesta

SZS

Švedska je še četrtič zapored dobila svetovni pokal smučarskih tekačic v ekipnem sprintu. Tokrat so Švedinje v Dresdnu slavile dvojno zmago; Ida Ingemarsdotter in Maja Dahlqvist sta zmagali pred Hanno Falk in Stino Nilsson, na petem mestu sta v finalu končali Slovenki Alenka Čebašek in Vesna Fabjan.

Drugi dan sprinterskih obračunov v Dresdnu je na “snežnem jeziku” ob Labi ponudil še ekipni sprint, ki je bil generalka za olimpijske igre v Pjongčangu in tudi za tekme prihodnji konec tedna v Planici. Skozi polfinalno sito se je od štirih slovenskih ekip prebila le prva ekipa med dekleti v postavi Alenka Čebašek in Vesna Fabjan. Katja Višar in Nika Razinger sta izpadli v polfinalni skupini, podobno kot obe ekipi pri fantih v postavi Miha Šimenc / Janez Lampič in Luka Prosen / Miha Dolar.

Edina preostala naša ekipa pa se je v finalu desetih ekip zelo izkazala. Čebaškova in Fabjanova sta vseskozi tekmi z najboljšimi in na koncu v cilj prišli na petem mestu, potem ko je Fabjanova dobila ciljni sprint z Nemko Elisabeth Schicho. Zmage sta se veselili Švedinji Ida Ingemarsdotter in Maja Dahlqvist pred rojakinjama Hano Falk in Stino Nilsson, tretji sta bili domačinki Hanna Kolb in Sandra Ringwald. Višnarjeva in Razingarjeva sta na koncu osvojili 14. mesto.

V moški konkurenci sta slavila Italijana Dietmar Nöckler in Federico Pellegrino, Šimenc in Lampič sta bila 17., Prosen in Dolar pa zadnja, 26.

Po tekmah v Nemčiji sledi izjemno pester konec tedna v naši Planici, kjer bo poleg tekem svetovnega pokala v teku na smučeh na sporedu še obilica drugih dogodkov, začenjši s smučarskimi skoki. Ženske se bodo pomerile v celinskem pokalu, moške pa čaka FIS pokal, ki bo prav tako potekal na 102-metrski napravi.