Bjoerndalen ostal brez nastopa v Pjongčangu

Getty Images

Biatlonec Ole Einar Bjoerndalen, najboljši zimski olimpijec vseh časov, je zaradi slabih rezultatov v tej sezoni ostal brez olimpijskega nastopa v Pjongčangu.

Norveška zveza je danes razkrila seznam nastopajočih v Južni Koreji, na njem pa ni legendarnega biatlonca, ki je z dvema zlatima kolajnama v Sočiju postaj najuspešnejši zimski olimpijec vseh časov. Ole Einar Bjoerndalen je na olimpijskih igral osvojih kar 13 medalj, od tega osem zlatih, nastop v Pjongčangu pa zapravil minuli konec tedna v Ruhpoldingu, kjer ke tekmo svetovnega pokala končal šele na 42. mestu in ni izpolnil meril internih kvalifikacij za uvrstitev v norveško ekipo.

20-kratni svetovni prvak je od leta 1994, ko je igre gostil Lillehammer, nastopal na vseh olimpijadah. Za nastop v Južni Koreji bi se moral v Rupholdingu uvrstiti med prvi šest, a se mu je na njegovi 575. tekmi svetovnega pokala v karieri zalomilo, na koncu se ni uvrstil niti na zasledovalno tekmo.

Bjoerndalen je v biatlonu in v smučarskem teku v stevovnem pokalu zmagal kar 94-krat, na svetovnih prvenstvih pa osvojil kar 43 kolajn, od tega 20 zlatih.