Slovenija še nikoli s tolikšno udeležbo na OI

Getty Images

Izvršni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije je potrdil 71 športnikov, ki bodo nastopili na olimpijskih igrah v Pjongčangu

Getty Images

Med njimi je tudi sankač Tilen Sirše, ki je izpolnil mednarodno normo, norme OKS-ja pa ne. Vseh predlogov pa odbor vendarle ni sprejel. Zavrnil je nastopa alpske smučarke Klare Livk (v svetovnem pokalu še nima točk) in deskarja Jureta Hafnerja, ki imata še možnost, da izpolnita mednarodno normo, a jima tudi to ne bo pomagalo.

Drugače je z deskarko prostega sloga Urško Pribošič, ki ima normo OKS-ja, mednarodne norme pa še ne. Če jo bo do 27. januarja dosegla, bo tudi ona nastopila na olimpijskih igrah. Ob sedmih tekačih bi na igre lahko potovala še ena tekmovalka v tej panogi, Manca Slabanja ali Lea Einfalt, a Slovenija mora najprej dobiti mednarodno kvoto, Einfaltova pa tudi domačo.

Mednarodno normo sta osvojila dva sankača, zaradi pristopa k delu in glede na razmere, v katerih delata, smo enemu omogočili nastop. Kar pa se tiče Livkove in Hafnerja, bomo mednarodno normo vrnili, tudi če jo omenjena športnika še dobita,” je dejal podpredsednik OKS-ja Iztok Čop.

Predloge, ki jih je podal strokovni svet za tekmovalni šport OKS-ja, je izvršni odbor potrdil soglasno, na predloge ni bilo nobene razprave.