Kaja Verdnik v žlebu do 21. mesta

Getty Images

Deskarke prostega sloga, ki nastopajo na Olimpijskih igrah, so imele na sporedu dvojni program. Najprej je potekal boj za odličja v snežnem parku, nato pa so prišle na vrsto še kvalifikacije v žlebu. Edina slovenska predstavnica Kaja Verdnik je zasedla 21. mesto.

Kaja Verdnik je lovila eno izmed 12. mest, ki so vodila v finale. Naša deskarka je za prvo vožnjo prejela oceno 24.75, v drugo pa se odrezala nekoliko bolje, tako da so jo sodniki ocenili z 34.00. To je bilo na koncu dovolj za 21. mesto.

Prvo mesto v kvalifikacijah je sicer zasedla Kim iz ZDA (95.50), sledili pa sta ji Kitajka Liu (87.75) ter Japonka Matsumoto (84.25).

Čeprav nisem imela posebnih pričakovanj, sem nad sabo razočarana. Ne zaradi uvrstitve, ampak zaradi voženj. Na treningu mi je šlo precej bolje, tukaj pa me je malo izdala trema, vsega tega, kar se tukaj dogaja okoli mene, enostavno nisem vajena. Nobena vožnja mi ni uspela, kot sem si zamislila. V prvi sem padla, zato sem bila v drugi še bolj nervozna. Odpeljala sem svojo varno vožnjo, tako, ki jo res obvladam, a žal se mi tudi ta ni posrečila. Zahtevnejši in bolj tvegani triki bi mogoče prišli v poštev, če bi prvo vožnjo odpeljala optimalno. Doma bom še bolj premislila, a nagibam se k temu, da športne kariere ne bom nadaljevala. Nagibam se k šoli, zanima me študij dentalne medicine,” je po koncu nastopov v Pjognčangu za RTV povedala Verdnikova.