Fak pridobil, Bauer izgubil

Getty Images

Na zasledovalni tekmi najboljših biatloncev nad Oslom je Jakov Fak zasedel 19. mesto, Klemen Bauer pa je točke ujel na 31. mestu. Že sedmič letos je bil najboljši Martin Fourcade.

Getty Images

Po dnevu tekmovalnega premora so se nad Oslom na Holmenkollnu v krasnem sončnem vremenu najboljši biatlonci pomerili na zasledovalni preizkušnji svetovnega pokala. Klemen Bauer je napadal s 17., Jakov Fak z 32. in Miha Dovžan z 41. mesta. Na prvem strelskem postanku je Bauer pokril vse tarče in naprej odtekel na 7. mestu, Fak je žal zgrešil en strel in je ostal na 32. mestu, Dovžan pa je s petimi zadetimi streli napredoval na 37. mesto.

Na drugem streljanju v leže je Bauer zadnji strel poslal mimo, kar ga je potisnilo na 11. mesto, Fak je pokril vse tarče in je padel na 24. mesto, Dovžan je zgrešil en strel in je zdrsnil na 38. mesto. Na prvem streljanju v stoje je Bauer zgrešil dva strela, Fak enega, kar je prvega potisnilo na 20. mesto, drugi pa je zadržal 24. mesto, medtem ko je Dovžan prav tako zgrešil dvakrat in je padel na 44. mesto.

Na četrtem strelskem postanku je Bauer pridelal še četrti kazenski krog, Fak pa je z rafalnim streljanjem pokril vse tarče in je proti cilju odtekel na 21. mestu, medtem ko je bil Bauer pred zadnjim krogom na 27. mestu. Dovžan je prav tako pokril vse tarče, v zadnji krog pa je odšel na 45. mestu. Jakov Fak je na cilj prišel na 19. mestu, Klemen Bauer je nove točke vpisal na 31. mestu, žal pa je znova tik za točkami ostal Miha Dovžan na 44. mestu.

Zmagal je, s skupno dvema zgrešenima streloma tretji s četrtkovega sprinta, Martin Fourcade, kar je njegova sedma zmaga letos, na drugo mesto se je s petega prebil Italijan Lukas Hofer, tretjega je s štirimi zgrešenimi streli osvojil domači as Johannes Thignes Bö. Zmagovalec četrtkove tekme, Henrik L’Abee-Lund, je s tremi zgrešenimi streli padel na peto mesto.

Pred moško zasledovalno tekmo so tekmovala tudi dekleta, ki so se pomerila na štafetni preizkušnji. Zmagale so Francozinje, naša ekipa pa ni uspela priti do zadnje predaje, tako da Polona Klemenčič po nastopih Urške Poje, Anje Eržen in Nine Zadravec ni dobila priložnosti za svoj nastop. Ekipa je bila po tem, ko Zadravčeva ni odstopila, diskvalificirana in je ostala brez točk v pokalu narodov. V nedeljo bo v Oslu obraten program kot je bil danes. (vir: sloski.si)