Na uvodnem sprintu pet naših tekmovalk in tekmovalcev

Getty Images

V soboto se bo v finski Ruki s sprintersko preizkušnjo začela 38. sezona svetovnega pokala v teku na smučeh. Pod vodstvom našega novega glavnega trenerja Nejca Brodarja bo na začetku sezone priložnost dobilo skupno pet tekačic in tekačev na smučeh.

Getty Images

Pripravljalnega obdobja na poolimpijsko sezono z vrhuncem na svetovnem prvenstvu v Seefeldu prihodnje leto februarja je konec. 38. sezona svetovnega pokala se bo ponovno začela na daljnem severu Evrope, v finski Ruki. Tekačice in tekači na smučeh bodo uvodoma moči merili na sprinterski preizkušnji v klasičnem koraku. Po testu tekmovalne pripravljenosti minuli konec tedna v norveškem Beitostölnu je glavni trener naših Nejc Brodar določil kdo bo v smučino stopil na prvi tekmi letošnje sezone, na sobotni sprinterski preizkušnji.

Med dekleti bodo priložnost dobila Alenka Čebašek, Katja Višnar in Anamarija Lampič, ki sta v zadnjih dneh imeli težave z boleznijo, a zdaj že trenirata in bosta pripravljeni na nove napore. V moški konkurenci bosta priložnost dobila Miha Šimenc in Janez Lampič. Po sobotnem sprintu bo v nedeljo na sporedu še preizkušnja v klasičnem koraku na 10. oz. 15 km razdalji.