Za uvod Višnarjeva na 12. mestu, točke še štirim našim

SZS

Na uvodni tekmi svetovnega pokala sezone 2018/19 so slovenski tekači in tekačice na smučeh poskrbeli za zelo dobre rezultate, saj se jih vseh pet veseli točk svetovnega pokala.

Skozi kvalifikacije prvega letošnjega sprinta v klasičnem koraku so se uvrstili vsi slovenski predstavniki. Med dekleti je bila najhitrejša Katja Višnar s 5. časom, Anamarija Lampič in Alenka Čebašek sta se razvrstili v drugo polovico finalistk. Med fanti sta Miha Šimenc in Janez Lampič tekla skoraj identično hitro, na koncu sta se uvrstila ob rob uvrščenih v izločilne boje.

Med dekleti sta že v prvem krogu izločilnih bojev obstali Lampičeva in Čebaškova. Lampič je zasedla 15. mesto. V zadnji četrtfinalni skupini je bila Čebašek šesta, na koncu pa je zasedla 28. mesto.

V polfinalu pa je na žalost obstala tudi Katja Višnar, ki je v svoji polfinalni skupini bila 6., skupno pa na 12. mestu. Najhitrejša v ženski konkurenci je bila Rusinja Julia Belorukova, ki je zmagala prvič v karieri.

V moški konkurenci je slavil lani najboljši tekač Norvežan Johannes Hoesflot Klaebo. Med našimi je Šimenc končal kot 25., Lampič pa je bil 28.