Toblach: Prvič tri Slovenke do točk na razdalji

SZS

Italijanski Toblach je po včerajšnjem sprintu danes na drugi etapi 13. Tour de Skija ponudil še tekmo na razdalji, kjer so nov lep in hkrati zgodovinski ekipni uspeh dosegle naše tekačice na smučeh.

Potem, ko je bil včeraj slovenski izkupiček na sprintu popoln, ko se je vseh šest prebilo do točk, je tudi današnji dan zelo uspešen. Prvič so se do točk na razdalji na isti tekmi namreč prebile kar tri naše tekmovalke. Na 10 km razdalji v prosti tehniki se je pričakovano najbolje odrezala Alenka Čebašek, ki je zasedla 17. mesto z zaostankom minute in 7 sekund za zmagovalko iz Rusije, Natalijo Neprijajevo. To je prva zmaga 23-letne Rusinje v karieri.

Prvih letošnjih točk na razdalji se veseli tudi Anamarija Lampič, ki je z zaostankom minute in 31 sekund zasedla 24. mesto, za razliko od prejšnjih nastopov pa je tokrat svoj tek lepo stopnjevala skozi celotno progo in pridobivala mesta. Še na polovici proge je bila namreč na 36. mestu, dva kilometra pred ciljem na 33., nato pa je še malo dodala in končala najvišje letos na razdalji. Sploh prvih točk na razdalji v karieri pa se veseli Eva Urevc, ki je zaostala le sekundo za Lampičevo in je osvojila 25. mesto. Državna prvakinja v sprintu je vseskozi tekla okrog 30. mesta, podobno kot Lampičeva pa je tudi ona pospešila v zadnjih dveh kilometrih in si na koncu razdelila 25. mesto z Norvežanko Lotto Udnes Weng.

Brez točk sta danes tako ostali le najizkušenejši, Katja Višnar in Vesna Fabjan, ki sta zasedli 54. in 62. mesto, današnji nastop pa sta bolj izkoristili za to, da bosta lahko nastopili na naslednji tekmi Tour de Skija, na sprintu v Val Müstairju.