Tour de Ski: Novi norveški zmagi v Oberstdorfu

GEPA

Norvežanka Ingvild Flugstad Oestberg je dobila zasledovalno preizkušnjo smučarskih tekačic na Tour de Skiju v Oberstdorfu. Anamarija Lampič je bila 14., Alenka Čebašek pa 17. Tudi v moški konkurenci je slavil Norvežan - Johannes Klaebo.

Ženske so se merile na 10-kilometrski preizkušnju v prostem slogu, Norvežanka pa je v cilj prišla 30,4 sekunde pred Rusinjo Natalijo Nepriajevo. Za tretje mesto sta se v finišu borili Američanka Jessiga Diggins in Rusinja Julija Belorukova. Za desetinko sekunde je bila hitrejša Američanka.

Lampičeva je na koncu osvojila 14. mesto in zaostala 4:58,6 minute, Čebaškova, s 113 točkami tudi najboljša Slovenka v svetovnem pokalu, pa je bila 17. z zaostankom 5:11,5 minute.

Oestbergova ima v skupnem seštevku dobre pol minute prednosti pred Nepriajevo. Lampičeva je 14., Čebaškova pa 17.

V moški konkurenci na 15 km je bil najhitrejši Norvežan Johannes Klaebo. Drugo mesto je osvojil Rus Sergej Ustjugov, tretji pa je bil njegov rojak Aleksander Bolšunov. Norvežan, ki je v odlični formi, je vodilen tudi v skupni razvrstitvi Tour de Skija, kjer ima 5,4 sekunde naskoka pred Ustjugovom.

Turneja se bo v soboto in v nedeljo nadaljevala v Val di Fiemmeju.