J. T. Bö dobil tudi šprint v Anterselvi, Bauer 45.

Klemen Bauer. Foto: SZS

Po včerajšnjem ženskem sprintu so se v Antholzu v isti disciplini pomerili moški. Klemen Bauer je tekmo končal na 45. mestu in se uvrstil na zasledovalno tekmo. Že desete zmage letos se veseli Norvežan Johannes T. Bø.

Klemen Bauer je poskrbel, da se nastopi slovenski biatloncev v Antholzu niso zaključili že danes. V sprinterski preizkušnji je odlično uvrstitel zapravil na strelišču, z doseženim 45. mestom pa se je uvrstil na jutrišnjo zasledovalno tekmo. Bauer je na strelišču zgrešil trikrat, predvsem je škoda dveh strelov zgrešenih leže enega pa je dodal še v stoje. Na tekmi, kjer so bili tekmovalci zelo natančni, pa je z dobrim tekaškim delom lahko prišel do jutrišnje tekme, za nove točke svetovnega pokala pa mu je zmanjaklo malo manj kot deset sekund. Rok Tršan, Mitja Drinovec in Miha Dovžan so bili za jutrišnjo tekmo na žalost preveč nenatančni in prepočasni v smučini. “Zelo slabo, nimamo nobenega izgovora. Smuči so stekle vredu, na strališču pa smo delali napake. Trije fantje so zgrešili tri strele, kar je v svetovnem pokalu enostavno preveč, če nisi res izredno dober tekač. Že v leže smo puščali nepokrite tarče in meni je žal, da nismo oddelali boljše tekme. Zelo sem razočaran,” je nastope naših fantov komeniral glavni trener Uroš Velepec.

Svojo premoč v tej sezoni pa je ponovno pokazal Norvežan Johannes T. Bø, ki je sicer zgrešil en strel, a bil znova najhitrejši v smučini. Odličen norveški dan je dopolnil Erlen Bjoentegaard, ki je zadel vseh deset strelov in z zaostankom 17. 5 sekunde zasedel drugo mesto. Tretji je bil francoz Antonin Guigonnat, ki je tako kot Bø zgrešil en strel stoje.