Alex Cisar mladinski svetovni prvak tudi v zasledovanju

SZS

Prihodnost slovenskega biatlona je v varnih rokah. Alex Cisar je namreč po sprinterski zmagi postal mladinski svetovni prvak tudi v zasledovanju na prvenstvu v Osrblieju. Lovro Planko je osvojil 10. mesto.

Po velikem uspehu Alexa Cisarja na sprintu na mladinskem svetovnem prvenstvu v Osrblieju, je naš mladi biatlonski up uspeh ponovil še na današnji zasledovalni preizkušnji. Cisar je vseskozi nadzoroval potek tekme, en strel je zgrešil le na zadnjem streljanju in v cilj prišel z minuto naskoka pred konkurenco. Na drugo mesto se je z osmega prebil Francoz Remi Broutier, tretji je bil Norvežan Vetle Paulsen. Lovro Planko, srebrn s sprinta, je ob šestih zgrešenih strelih padel na 10. mesto z zaostankom dveh minut in 49 sekund. Le enkrat je zgrešil tudi Matic Repnik, ki je s 44. mesta napredoval na 23., ob štirih zgrešenih strelih je Toni Vidmar s 23. padel na 25. mesto.

Na zasledovanju mladink je Lena Repinc zasedla 30. mesto, v sprintu je bila 21., zgrešila pa je tri strele. Živa Klemenčič je z 38. padla na 49. mesto, Klara Vindišar je s 47. padla na 51., Kaja Zorč pa s 45. na 53. mesto. Prvakinja je postala Švicarka Amy Baserga, v sprintu sicer druga.