Flisar izpadel v četrtfinalu sprinterske Arose

Red Bull Content Pool

Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar, se je na tekmi svetovnega pokala v švicarski Arosi poslovil v četrtfinalu.

Zaradi dobrega nastopa v včerajšnjih kvalifikacijah si je lahko brkati (in letos tudi bradati) Mariborčan izbiral tekmece za prvo nocojšnjo dirko.

V četrto skupino osmine finala je izbral Rusa Igorja Omelina, domačina Petra Staehlija in na papirju malce težjega nasprotnika, Šveda Victorja Öhling Norberga

Slovenski smučarski as je štartal izvrstno in takoj prevzel vodstvo, kar je na sprinterski progi v Arosi ključnega pomena. Švicar Staehli je zaostal, na zadnji skok pa je Flisar praktično vštric prišel z Omelinom in Norbergom.

Zaključek dirke je bil tako izenačen, da je o potnikih v četrtfinale odločal fotofiniš, pri čemer je kratko potegnil Rus.

V polfinalu so bili Filipovi nasprotniki Terence Tchiknavorian (Francija), Alex Fiva (Švica) in Šved Öhling Norberg. Tokrat je naš tekmovalec na startu žal zaspal, se sicer proti cilju malce približal, a končal kot zadnji v četrtfinalni skupini št. 2, kar pomeni, da je razvrščen med 9. in 16. mestom.

Na oder za zmagovalce so se uvrstili:
1. Romain Detraz (Švi),
2. Brady Leman (Kan),
3. Jean Frederic Chapuis (Fra)