Flisar zmagovalec Innichena!

Getty Images

Smučar prostega sloga Filip Flisar je v italijanskem Innichenu dosegel svojo prvo letošnjo zmago v svetovnem pokalu. To je njegova šesta v najmočnejšem "ski-cross" tekmovanju na svetu.

Po Montafonu, kjer je Filip Flisar s petim mestom zabeležil najboljši letošnji izid, se je tokrat končno prebil do finala, kar mu je letos uspelo prvič.

Že v kvalifikacijah, ko ga je prehitel le Armin Niederer,  je Mariborčan pokazal, da bi lahko Innichen postal kraj srečnega imena. In je! Po nekoliko slabši vožnji v osmini finala, je nato Flisar dirkal bolje, bil v četrtfinalu drugi, v polfinalu pa najhitrejši. V finalni vožnji je nato vodil praktično od samega začetka, pa vse do cilja.

Po pravici povedano sem že kar nekoliko utrujen, saj nimamo nikakršnega počitka. Ob tekmah sta tu še dve dirki za trening. Sicer mi bolj ležijo drsalne proge, ne pa tako tehnično zahtevne, kot je ta v Innichenu, zato sem še toliko bolj vesel, da mi je uspelo. Tako dokazujem, da sem konkurenčen na vseh progah,” je po šesti zmagi v svetovnem pokalu Filip kar sijal od sreče: “Seveda sem zadovoljen, jokal ne bom. Vedno stopnjuješ nastope, je pa tako, da si hitro lahko četrti ali pa prvi. Zgleda, da je bilo dovolj, smučal sem dobro.”

Red Bull Content Pool

Opisi vseh današnjih voženj:

Zaradi odličnega rezultata v kvalifikacijah si je Flisar lahko izbiral nasprotnike v prvi vožnji. V morda celo najtežji skupini osmine finala se je pomeril proti Švicarju Jonasu Lehnerrju, Nemcu Florianu Eiglerju in Avstrijcu Adamu Kappacherju. Mariborčan se je na progo podal najhitreje, do približno polovice vodil, potem pa ga je Švicar prehitel. Naš as se je začel ozirati, s čimer je izgubil idealno linijo in tudi dve mesti.

Ko je že kazalo, da bo izpadel po prvi vožnji, je v zadnjih dveh ovinkih izvedel vrhunski manever, prehitel Eiglerja in Kappacherja, ter se Lehnerrju pridružil v četrtfinalu.

Tam sta bila njegova nasprotnika še Thomas Zangerl (Avstrija) in Kevin Drury (Kanada). Slednji je štartal najbolje, Flisar je celo progo vozil za njim in v zadnji tretjini dirke uspešno odbil napad Lehnerrja.

V polfinalu se je štajerski hitri dirkač ob Druryu srečal še z vodilnim v svetovnem pokalu, Jean-Frederic Chapuisom (Francija) in Marcom Bischofsbergerjem.

Filip je po nekaj sekundah prevzel vodstvo, ki ga do konca ni več izpustil, pa čeprav mu je bil Chapuis ves čas za petami. Francoz je na cilju zaostal deset stotink, v finalu pa se je Flisar, ob trenutno najbolj vročemu smučarju prostega sloga, pomeril še proti Timu Hroneku (Nemčija) in Alexu Fivi (Švica).

Tudi v odločilni dirki dneva je Mariborčan hitro prevzel vodstvo pred Chapuisom, ki ga je v zadnjih nekaj ovinkih želel prehiteti, a se zapletel. Flisar je v cilj prišel z veliko prednostjo, drugo mesto je osvojil Hronek, tretji pa je bil Fiva.

Jutri bo v južno-tirolski vasici še ena tekma za svetovni pokal. Tako kot danes se bo vse skupaj začelo ob 13:30 uri.