Filip Flisar odlično pripravljen pričakuje novo sezono

Getty Images

Filip Flisar ima za seboj odlično pripravljalno obdobje in optimistično pričakuje novo sezono, kjer zopet cilja na najvišja mesta v svetovnem pokalu.

Sezona svetovnega pokala v smučarskem krosu se bo pričela 5. decembra s tekmami v francoskem Val Thorensu. Tudi naš predstavnik Filip Flisar nestrpno pričakuje začetek sezone, saj pravi, da je že v tem trenutku zelo dobro pripravljen.

Sklepne priprave pred samim tekmovanjem pa bo, sodeč po trenutnih napovedih, opravil na Švedskem, kjer so obljubili, da bodo pripravili dobro pripravljeno ski kros progo za trening.

Flisar v letošnji sezoni zopet pričakuje, da se bo na tekmah uvrščal med najboljše. Do tega trenutka je opravil večje število treningov, kot je bilo to v navadi v zadnjih nekaj letih. V pripravljalnem obdobju je tudi zelo dobro sodeloval z moško reprezentanco za hitre discipline v alpskem smučanju, kar je njegovo smučanje postavilo na še višjo raven.

Veliko pozornosti je namenil tudi svojemu zdravstvenemu stanju, saj je imel v pretekli sezoni kar nekaj težav s srcem. Opravil je številne preglede in hodil na terapije, tudi kondicijski trening je malenkost prilagodil svojim težavam, sedaj pa pravi, da se počuti odlično in zopet uživa v tem kar počne.