Flisar na zmešnjavi v Feldbergu do 2. mesta

sloski.si

V Feldbergu je bila danes na sporedu 10. tekma za svetovni pokal v smučarskem krosu. Ker v petek kvalifikacije odpadle, so pred osmino finala izpeljali dodatne vožnje na izpadanje, ki pa so se zaradi vetra in sneženja zavlekle. Kot se je kasneje izkazalo, je bilo to tudi vse od današnjega tekmovanja

Filip Flisar je imel konkurenco v dveh Kanadčanih in sicer Ianu Deansu (32. v svetovnem pokalu) in Nedu Irelandu (50. v svetovnem pokalu). Tudi danes je v nadomestnih kvalifikacijah na skrajšani progi zmagal in za tekmeca v osmini finala poleg Deansa dobil njegovega rojaka Trenta McCarthya in Francoza Jonasa Devouassouxa.

Če je včeraj uspelo organizatorjem pod streho spraviti vsaj osmino finala, so tokrat tekmovalci ostali celo brez tega, saj so bili pogoji na progi neregularni. Zato so tekmo predčasno odpovedali in na podlagi rezultatov šestnajstine finala tekmovalce tokrat razvrstili glede na specialno razvrstitev v svetovnem pokalu v kateri je Mariborčan tretji, kar je pomenilo končno drugo mesto in tretje stopničke v letošnji sezoni.

S tem se je ponovno prebil na četrto mesto v skupnem seštevku. So pa točke z obeh tekem, kot je po tekmi priznal Flisar, zanj nekoliko manj vredne: ”Brez veze je, da smo sploh karkoli imeli. Včeraj sem bil sedemnajsti, danes pa drugi, smučal sem pa isto. Je kar je. Vseeno smo se morali danes truditi malo bolj, ker včeraj sploh nismo vedeli, da so kakšna pravila, da se lahko dejansko to šteje za točke. Tokrat smo vsaj vedeli, da moraš biti v svoji rundi prvi, v primeru, da se kaj odpove. Bomo pa videli. Rezultati bodo takšni kakršni so, točke za svetovni pokal pa se ne bodo štele, ne za danes, ne za včeraj, ker ni pravično. Chapouis je dvakrat zmagal in naredil še večjo prednost. To nima smisla.

Ženska tekma je bila odpovedana. Svetovni pokal se bo nadaljeval konec naslednjega tedna, ko bosta dve tekmi v švedskem Ifre Fjellu, kjer je lani Flisar zmagal.

Getty Images