Na šprintu v Ruhpoldingu Slovenke v ozadju

SZS

Z ženskim sprintom se je pričelo dogajanje v Ruhpoldingu. Znova so bila blizu prvih točk v sezoni tudi naša dekleta, a je tudi Poloni Klemenčič do tega mejnika zmanjkalo malenkost več kot 10 sekund in je zasedla 50. mesto, s čimer se je uvrstila na nedeljsko zasledovalno tekmo.

Izmed naše trojice na štartu je bila odlično na poti Polona Klemenčič, ki je tokrat pokazala, da je sposobna poseči tudi med dobitnice točk, a ji je danes to žal preprečila napaka na strelskem postanku stoje. Na streljanju leže je zadela vseh 5 tarč in bila z zaostankom 28.2 sekunde na 35. mestu. Ker pa danes tudi tekmice niso grešile, je bil pritisk pred velikim uspehom še nekoliko večji. Na strelskem postanku stoje se ji je pripetila ena majhna napaka in v zadnji krog 45. mesta, zaostanek za točkami pa je znašal 6 sekund. Polona je v zadnjem krogu dala vse od sebe, a žal napredovati do tako željenih točk ni mogla. Tekmo je zaključila na 50. mestu, od točk pa jo je ločilo 13 sekund, kar je lepa priložnost, da se povzpne na nedeljski zasledovalni tekmi.

V nedeljo na štartu žal ne bo Lee Einfalt in Nike Vindišar, ki sta za današnjo tekmo naredili preveč napak na strelišču. Einfaltova je na prvem strelskem postanku zgrešila enkrat, nato pa v drugo morala še dvakrat v kazenski krog. To je danes zadoščalo za 87. mesto. Vindišarjeva se je dvakrat zavrtela v kazenskem krogu, na vsakem strelskem nastopu po enkrat, vse skupaj pa jo je pripeljalo do 97. mesta.

Izjemno hiter tek in strelski nastop brez napake je uspel Norvežanki Tiril Eckhoff, ki si je priborila pol minute prednosti pred zasledovalkami, kar je lepa prednost tudi za nedeljsko tekmo. Tesno skupaj bosta v nedeljo štartali Hana Oeberg iz Švedske, ki je bila danes druga in Dorothea Wierer iz Italije, ki je bila tretja.