Ilka Štuhec na Kaninu vnovič na snegu!

Vir: Team Ilka

Epidemija koronavirusa je dvakratni svetovni prvakinji Ilki Štuhec in ekipi odnesla več tednov priprav na snegu. Na sneg se je slovenska šampionka vrnila na edinem slovenskem visokogorskem smučišču Kanin, ki premore več metrov snežne podlage in kljub visokim temperaturam omogoča trening.

 “Čudovito je smučati maja v Sloveniji. Super je, da lahko izkoristimo to, da smo doma in tudi maja lahko smučamo kljub vsem neprijetnim okoliščinam, ki so nam vzele možnost za trening na ledenikih. Velika pohvala gre vsem na Kaninu, ki se res trudijo, urejajo proge in nam omogočajo smuko. Ne spomnim se kdaj oziroma, če sploh sem že kdaj maja smučala v Sloveniji,” je dejala Ilka Štuhec

Treningi se začenjajo zgodaj zjutraj. Budilka zazvoni krog 4. ure, kmalu po 5. uri zjutraj pa se ekipa že požene na snežni površini. “Trenirati moramo zelo zgodaj, sicer je že pretoplo. Ampak v trenutni situaciji ‘vzamemo’, kar pač dobimo oziroma kar lahko. Izbire tako rekoč nimamo, zato smo zelo zadovoljni, da Kanin še vedno omogoča smuko,” poudarja Darja Črnko, ki ob odsotnosti serviserja Aleša Sopotnika, ki je “obtičal” v Kanadi in se v Evropo trenutno ne more vrniti znova ureja tudi smuči. “Ja, res je, vrnila sem se tudi v ski room. Ampak na srečo le začasno, dokler se Aleš ne vrne. Pogrešamo ga,” dodaja Črnkova. 

“V prihodnji sezoni želim znova napadati vrh. Za to je potrebno nadoknaditi nekaj prepotrebnega treninga. Kot rečeno, letos gremo lahko po vrsti. Od osnov zdaj, nato s kondicijskim delom in vsaj upam normalnimi pripravami na ledenikih konec poletja in jeseni. V kolikor za ta scenarij ne bo izvedljiv pa bomo skušali biti čim bolj iznajdljivi. Že to, da maja smučamo v Sloveniji govori o tem, da nam gre to kar dobro,” s pozitivnim pristopom zaključuje Štuhčeva

V prihodnji sezoni je znova na sporedu tudi svetovno prvenstvo, kjer bo Ilka Štuhec branila dvakratno zaporedno zmago in osvojeno zlato medaljo.