Zmagi v sprintu na Norveško, zablestel Miha Šimenc

Smučarski teki 25. Mar 202314:57 0 komentarjev
Miha Šimenc
Foto: Profimedia

Norvežana Kristine Stavaas Skistad in Johannes Hoesflot Klaebo sta zmagovalca sprinterske tekme za svetovni pokal v smučarskem teku v finskem Lahtiju. Do najboljšega rezultata v tej sezoni pa je z devetim mestom prišel edini Slovenec v izločilnih bojih Miha Šimenc. Ta je izpadel v polfinalu.

Šimenc je v kvalifikacijah zasedel 23. mesto, v četrtfinalu pa je v najhitrejši skupini zasedel četrto mesto in po času napredoval v prvi polfinale v tej sezoni.

V polfinalu je bil v svoji skupini peti in zasedel končno deveto mesto. V tej sezoni pred današnjim dnem ni bil boljši od 25. mesta, to mu je uspelo v Tallinnu in Dobbiacu. V karieri je bil dvakrat boljši leta 2020, ko je bil sedmi v Areju in osmi v Val di Fiemmeju. Preostala Slovenca se nista uvrstila med 30 najboljših. Vili Črv je bil v kvalifikacijah 59., Miha Ličef pa 67.

V finalu je prepričljivo slavil Johannes Hoesflot Klaebo. Zanj je bila to že 19. zmaga v sezoni, od tega deseta v sprintih za zanesljivo slavje v seštevku sprinta. Le na treh preizkušnjah so slavili drugi tekači. Danes je drugo mesto zasedel Šved Calle Halfvarsson, tretji je bil še en Norvežan Erik Valnes. V finalu je bilo kar pet Norvežanov.

FOTO: Profimedia.

V ženski konkurenci edina Slovenka Anja Mandeljc ni nastopila v kvalifikacijah. Še četrti sprint zapovrstjo pa je dobila Stavaas Skistad. Ta mesec je slavila v Drammnu, Falunu in Tallinu, skupno pa je to njena peta zmaga v sezoni.

Drugo mesto je danes zasedla Švedinja Jonna Sundling, tretja je bila Tiril Udnes Weng. V finalu so nastopile zgolj Švedinje in Norvežanke.

Švedinji je pripadel tudi skupni seštevek v sprintu. Drugič zapovrstjo je bila najboljša Maja Dahlqvist, ki v tej sezoni ni dobila niti ene sprinterske preizkušnje. Danes je bila četrta.

Sezona v smučarskem teku se bo končala z nedeljskima preizkušnjama na 20 km s skupinskim startom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!